Polise koşan koşana!

Kuyumcu vurgununa savcılık el koyarken, şikayetçi olmak üzere polise koşan koşana.. Şikayetçi olanlar arasında apartman görevlisi ile seyyar satıcılarda bulunuyor.

Polise koşan koşana!

Zerya Kuyumculuk vurgunundan sonra “Halk Kuyumculuğunun da” saadet zinciri adıyla benzer bir dolandırıcılık gerçekleştirmesi tartışma yaratırken Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, kuyumcu dükkanını işleten altı şüpheliyle ilgili yakalama kararı çıkarırken, polise şikayet başvurusunda bulunanların sayısı artıyor. Milyonlarca lira dolandıranlar arasında apartman görevlisi ile seyyar satıcıların da bulunduğu öğrenildi.

KUYUMCULARA YAKALAMA KARARI
Merkez Bağlar ilçesinde “Halk Kuyumculuk” adı altında kuyumculuk yapan H.G., E.G., R.G., N.G., A.G. ve A.G., iddiaya göre, yüksek kazanç vaadiyle çevreleri ile müşterilerinden milyonlarca lira değerinde altın, döviz ve Türk lirası topladı. Semtte kısa sürede güven kazanan kuyumcu dükkanının işletmecileri, 4 gün önce kendilerine ait işyerleri seri şekilde kapatmaya başladı.

KAPICI VE SEYYAR SATICI DA

“Kar payı” adı altında oluşturulan saadet zinciri, işyerlerinin kapalı olması ve söz konusu kişilere ulaşılmayışı üzerine bir çok kişi, polise müracatta bulundu. Şikayetlerin artması üzerine harekete geçen ve Diyarbakır Cumhuriyet başsavcılığının el koyduğu olayla ilgili, soruşturma başlatıldı.

ARANAN YURTDIŞINA KAÇMIŞ

Aralarında apartman görevlisi ile seyyar satıcıların da olduğu 100 kişi, polise giderek şikayetçi olup ifade verdi. Şikayetler ve polisin yürüttüğü soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı işyeri sahipleri olan H.G., E.G., R.G., N.G., A.G. ve A.G., hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

ŞİKAYETÇİ SAYISI ARTIYOR

Soruşturma kapsamı genişletilirken, hakkında yakalama kararı çıkarılan kişilerden birinin yurt dışına kaçtığı tespit edildi. Mağdurlar arasındaki apartman görevlisinin, yüksek kazanç vadeden şüphelilere 450 bin TL, bir seyyar satıcının ise 250 bin TL'lik altın ve döviz verdiği öğrenildi. Mağdur sayısı ve para miktarının, gelecek şikayetlere bağlı olarak artabileceği bildirildi.

MASAK DEVREYE GİRDİ

Öte yandan, söz konusu kuyumcunun kamu kurum ve kuruluşları ile üst düzey bürokratlarla bağlarının olup olmadığı, para transferinin nasıl yapıldığı yönünde, MASAK’ın da devreye girdiği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz