Polisin resepsiyonu

Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verdi.

Polisin resepsiyonu

DİYARBAKIR-Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verdi.

Polis evinde düzenlenen resepsiyonda Dr. Halis Böğürcü ve eşi Hacer Böğürcü, davetlileri kapıda karşıladı. Programda konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, polisliğin zor ve onurlu bir meslek olduğunu söyledi. Emniyet teşkilatı mensuplarının gece gündüz demeden görev aşkıyla çalıştığını ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

"Emniyet teşkilatımız, kurulduğu günden beri halkımızın huzuru ve güveni, vatanın bölünmez bütünlüğü için yeri geldiğinde şehit ve gazi veren bir teşkilatımızdır. Polisler, vatandaşımızın en zor anlarında onlara yetişen, el uzatan, en yakında olan kişilerdir. Bu uğurda görev yapan arkadaşlarımızın bu mutlu günlerini kutluyorum. Bugüne kadar bu meslekte görev yapmış ve şehit düşmüş arkadaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Emekli ve gazi olanlara ise sağlıklı uzun ömürler diliyorum."

POLİS RESEPSİYONU

Emniyet Müdürü Böğürcü ise, polislerin her koşulda halkın yardımına koştuğunu söyledi. Polislerin ağır görevleri layıkıyla yerine getirdiğini belirten Böğürcü, "Bu inançla vermiş olduğunuz hizmetin gereği olarak sürekli kendimizi yenileme ve çağın gerektiği her türlü gelişimi yakından takip etmeye devam etmeliyiz. Teşkilat olarak anayasanın bizlere vermiş olduğu yetki içerisinde, şartlar ne olursa olsun bir gün bile yılmadan, Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmanın kararlılığındayız. Halka olan sevgi ve hizmet aşkını devamlı artırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Programa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör, Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş, aralarında Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin de bulunuduğu sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gaziler katıldı. Resepsiyon, sinevizyon gösteriminin ardından 170. yıl pastasının kesilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz