Polisten suçlu avı

Emniyet Müdürü, Diyarbakır'ın Arka Sokaklarında Asayiş Uygulaması Yaptı

Polisten suçlu avı

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Suriçi bölgesinde asayiş uygulaması yaptı. Araçların giremediği dar sokakları dolaşan Sağlam, vatandaşlarla sohbet etti.

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 600 personelle gerçekleşen uygulama renkli görüntülere sahne oldu. Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, yaşlı, çocuk kadın-erkek her vatandaşa selam verdi. Vatandaşlarla sohbet eden Sağlam, asayiş uygulamalarına katılan ekipleri denetledi. Sokak sokak gezen Sağlam, bir ekmek fırını önünde kendisine sigara ikram eden yaşlı amcaya sigara kullanmadığını söyledi.

ASAYİŞ EKİPLERİNİN UYGULAMASI

Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı İlhan Kara ile denetim yapan Sağlam, halktan gelen talepler üzerine asayiş uygulamalarını genişlettiklerine vurgu yaptı. Uygulamaların daha kapsamlı şekilde devam edeceğine dikkat çeken Sağlam, bu uygulamanın da yapılan rutin çalışmalardan birisi olduğunu belirtti. Vatandaşlardan gelen şikayetlerin bulunduğunu anlatan Sağlam, bir kısım olumsuzların yaşanabildiğini söyledi. Suriçi bölgesine daha kalıcı uygulamaların da gelebileceğini belirten Sağlam, gelmesi beklenen çalışmalarla Sur bölgesini rahatlatmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Sur bölgesinin yarısında tarama yapıldığını dile getiren Sağlam, 600'e yakın personelle asayiş uygulamasının yapıldığını söyledi.

 

"UYGULAMALARDA HALKA GÜVEN VERMEK ÖNEMLİ"

Uygulamalarda halka güven vermenin öneminin büyük olduğunu anlatan Sağlam, güven verirken algıyı olumlu olarak değiştirmenin de gerekli olduğuna vurgu yaptı.

Bazen bir takım değişikliklerin yapılabildiğini hatırlatan Sağlam, "Değişikliklerle algıyı düzeltemezseniz vatandaşın bakışı aynı kalmış oluyor. Yapılacak değişikliklerle algıyı da değiştirmek çok önemli. Bugünkü uygulamada bazı görmediğimiz sokaklarda vardı. Onları da görmüş oldum. Zaman zaman girerim ama tabi 2-3 kişiyle." şeklinde konuştu.

"Önleyici güvenlik hizmetlerinin eskiden çok Yaygın değildi. Bu hizmetle ilgili vatandaşlar nasıl düşünüyor?" sorusuna Sağlam, sokaklardaki vatandaşların huzur ve güven istediğini dile getirdi. Sokaklarda emniyete yönelik bakış açısının da olumlu olduğunu anlatan Sağlam, vatandaşların emniyete olumsuz bir davranış içerisinde bulunmadığını hatırlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz