Psikologda tacizci mi?

Diyarbakır Çocuk İzleme Merkezi'nde görevli psikoloğun, istismara maruz bırakıldığı iddiası ile ifade veren çocuğa cinsel tacizde bulunduğu ileri sürüldü.

Psikologda tacizci mi?

Diyarbakır Çocuk İzlem Merkezi'nde (ÇİM) görevli psikolog S.'nin, istismara maruz bırakıldığı iddiası ile ifadesi alınan çocuğa yönelik cinsel tacizde bulunduğu ileri sürüldü.

Diyarbakır Barosu tarafından psikolog S. hakkında 'cinsel taciz' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından suç duyurusunda bulunuldu.

OLAY AVUKAT TUTANAĞINA YANSIDI

Olay, 07.04.2023 tarihinde Diyarbakır ili Çocuk İzleme Merkezi'nde (ÇİM) meydana geldi. İddiaya göre ÇİM'de görev yapan psikolog S., istismara maruz bırakıldığı iddiası ile ifadesini aldığı çocuğa yönelik cinsel içerikli sorular sordu. Psikolog S.'nin, çocuğun cinsel yönelimine ve hayatına ilişkin sorular sorarak tacizde bulunması, çocuğun ifade işlemleri sırasında hazır bulunmak üzere görevlendirilen avukatın tutanağına da yansıdı.

Tutanakta, çocuğun avukatının ifade işlemlerinin tamamlanmasından sonra tutanakların imzalanması için girdiği odada, psikolog S.'nin çocuğa yönelik cinsel içerikli sözlerine şahit olduğu yer aldı.

PSİKOLOG AVUKATI ARADI

Psikolog S.'nin çocuğa yönelik cinsel içerikli sorular sorduğuna şahit olan avukat, duruma tepki gösterdiğini ve bu tepki üzerine psikolog S.'nin odadan çıktığını belirtti. ÇİM'den ayrılan avukat, ilgili görevlilere durumu aktardı. Avukat, ilerleyen saatlerde psikolog S. tarafından arandı. Psikolog S., avukata, "Avukat Hanım kusura bakmayın, isterseniz çocuğu çağırın, kendisinden özür dileyeyim, bunu merak ettiğim için sordum" dedi.

BARO SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Yaşanan gelişmelerin ardından Diyarbakır Barosu, psikolog S. hakkında 'cinsel taciz' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından suç duyurusunda bulundu.

Çocuk İzlem Merkezleri'nin yapısına ilişkin bilgi verilen suç duyurusunda, bu merkezlerin 'çocuk dostu' olması gerektiğine vurgu yapıldı. 'ÇİM'de görevli kişilerin belirli eğitimlerden geçmiş, çocuğun yüksek yararı ilkesini esas alan ve bu kapsamda görevinin gereğini yerine getirmesi gereken kişiler olması gerektiği' belirtilen suç duyurusunda, "Söz konusu olayda cinsel istismara maruz bırakıldığı iddiası ile çocuk adalet sistemi içerisine giren mağdur çocuğun, ÇİM'de görev yapan şahıs tarafından cinsel içerikli söylemlere maruz bırakılması, mağdur çocuğun örselenmesine ve ikincil travma yaşamasına sebep olabilecektir" denildi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz