Ramazan Bayramında Türkiye ciğere doydu;  Diyarbakır’da 24 ton Ciğer tüketildi

Diyarbakır esnafı 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde çifte bayram yaşadı. Yerli ve yabancı turistin akımına uğrayan Diyarbakır’da iğne ciğercilerin önünde kuyruklar dikkat çekti.

Ramazan Bayramında Türkiye ciğere doydu;  Diyarbakır’da 24 ton Ciğer tüketildi

Tescilli Diyarbakır Ciğeri, Cazibe Merkezi Diyarbakır'ın kalkınmasında önemli bir role sahip.

T24’ün haberine göre, Diyarbakır’ın tescilli ciğercileri Ramazan Bayramında yüzde 100 doluluk oranı yaşadı. Kuyruklar oluşturan ciğerciler bu bayramda 24 ton ciğer satışına damga vurdu. Son zamanlarda yapılan yatırım ve festivallerle ön plana çıkmayı başaran Diyarbakır tarihi yapısı, insanlarının sıcakkanlılığıyla da göz dolduruyor.

Ciğerciler bu bayramda en fazla mesai yapan meslek grubu olurken ciğerciler bu durumdan memnuniyetlerini, “Kadim kentimize 81 ilden misafirlerimiz geldi. 15 saatten daha fazla çalıştık, bizim için keyifli bir dönem oldu. Ciğerlerimizi sıcak servis etmeye özen gösterdik.”  Cümleleriyle aktardı.

Türk ve dünya mutfağının vazgeçilmezleri arasına ismini yazdırmayı başaran tescilli Diyarbakır Ciğercilerinin yoğun mesaisi bayram tatilinin son bulmasına rağmen devam ediyor.

PEKİ, CİĞER NASIL HAZIRLANIR?

Tescilli Diyarbakır ciğeri doğrandıktan sonra şişe 3 ciğer diliminin arasına 1 dilim kuyruk yağı geçirilerek hazırlanır. Sadece tuz ve kırmızı toz biber serpilen Diyarbakır Ciğeri yakmadan ve sıcak servis edilir.

İYİ BİR CİĞER NASIL OLUR?

Diyarbakır’da sabah saatlerine mesaiye başlayan ciğerciler geceye kadar yoğun olarak çalışır. Ciğerin tazesi ve kuzu ciğerinden olunanı tercih edilir, ciğerin lezzetli olmasının diğer bir püf noktası ise sıcak servis edilmesidir.

Haber: Filiz YAŞA

Kaynak: Diyarbakır Söz