Ramazan Öncesi!

Halk sağlığını korumak için Ramazan ayı öncesi gıda üreten, satan ve depolayan işyerlerine yönelik denetimler arttırıldı.

Ramazan Öncesi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Birimi, Ramazan ayında halkın sağlığına zarar verebilecek gıda ürünlerinin önüne geçmek için işyerlerine yönelik denetimleri sıklaştırdı. Yenişehir ilçesi Lise Caddesi’nde iki ekiple gıda ürünleri üreten, satan, işleyen ve depolayan işyerlerinde yapılan denetime Sağlık İşleri Daire Başkanı Rıfat Mertoğlu da katıldı. Denetimlerde Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na Zabıta ekipleri de destek veriyor. Özellikle pastane, fırın, büyük marketler ve tatlı satan işyerlerinde sıkı denetimler yapan ekipler, gıda ve hijyen kriterlerine uymayan işyerlerine cezai işlemler uyguladı.

“RAMAZAN AYINDA FIRSATÇILIĞA İZİN VERİLMEYECEK”

Denetimden sonra açıklama yapan Sağlık İşleri Daire Başkanı Rıfat Mertoğlu, 10 kişilik 2 ekiple gıda denetimlerini belli bir program dahilinde merkez ilçelerde her gün aralıksız sürdürdüklerini kaydetti. Ramazan ayında fırsatçılığa yol açmamak için denetimlere başladıklarını ifade eden Mertoğlu, haksız kazanç sağlamak isteyenlerin halkın sağlığıyla oynamaması için ellerinden gelen tüm çabayı sarf edeceklerini vurguladı. Zabıta ekipleri ile ortaklaşa çalıştıklarını anlatan Mertoğlu, Ramazan ayı ve bayram süresince gıda üretim yerleri pastaneler, tatlıcılar, fırınlar ve büyük marketlerde sıkı denetimler yapacaklarını söyledi.

"BİR YILDA 4 BİN 500 İŞYERİ DENETLENDİ"

Bir yıl içerisinde 4 bin 500 işyerini denetlediklerini hatırlatan Mertoğlu, denetlenen işyerlerinde çalışan 5 bin kişiye gıda ve hijyeni ile ilgili eğitim verildiği kaydetti. Gıda üretim yerlerinde hijyene çok önem verdiklerini belirten Mertoğlu, kriterlere uymayan işyerlerine eksikliklerini gidermek için 15 gün süre verdiklerini, bu sürede eksiklikler giderilmediği takdirde yasal cezai işlem uyguladıklarını söyledi.

Geçen yıl 18 ton gıdayı imha ettiklerini hatırlatan Mertoğlu, denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş veya az kalmış ürünleri tespit edip imha ettiklerini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz