Ramazan sofralarının 2. gününe yakışır iftar menüsü

Ramazan sofralarının 2.günde iftar sofranızı şenlendirecek iftar menüsünü sizler için derledik.

Ramazan sofralarının 2. gününe yakışır iftar menüsü

RAMAZAN'IN 2.GÜNÜ SOFRALARDA HANGİ LEZZETLER OLABİLİR?

Mercimek Çorbası

Tas Kebabı

Pirinç Pilavı

Kemalpaşa Tatlısı

TARİFE GEÇELİM...

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası için Malzemeler:

3yemek kaşığıayçiçek yağı, 1adetkuru soğan(iri doğranmış), 1yemek kaşığıun, 1adethavuç(iri doğranmış), 1adetpatates(büyük boy, iri doğranmış), 1tatlı kaşığıtuz,  1çay kaşığıkarabiber, 1,5su bardağıkırmızı ya da sarı mercimek, 6su bardağısıcak su(1 adet et su tablet ile hazırlanmış)

Lokanta Usulü Mercimek Çorbasının yapılışı:

Derin bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. İri doğranmış 1 adet büyük soğanı sıvı yağ ile birlikte kavurun.Kavrulan soğanlara 1 yemek kaşığı unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün. İri parçalar halinde doğradığınız birer adet havuç ve patatesi tencereye aktarıp karıştırmaya devam edin.Tuz, karabiber ve bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz 1,5 su bardağı mercimeği  de ilave edin ve son kez güzelce karıştırın.6 su bardağı sıcak suyu da tencereye ilave edin.Ardından kapağını kapatın, patates ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak 40 dakika kadar pişirin.Çorba piştikten sonra pürüzsüz bir kıvam alması için; el blenderından geçirin. 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını bir tavada kızdırın. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberi ekleyin ve 2 dakika yağı kızdırdıktan sonra ocaktan alın.Çorbayı bir kaseye alın ve üzerine kızdırdığınız yağdan gezdirip servis edin.

PÜF NOKTASI: Mercimek çorbasını tereyağında, nane, pul biber vb. baharatlarla kavurarak çeşnilendirdiğiniz kıtır ekmek dilimleriyle servis edebilirsiniz.

TAS KEBABI İÇİN MALZEMELER:

500 gram kuşbaşı et, 1 adet soğan, 2 adet domates, 3 adet sivri biber, 3 adet patates,1 yemek kaşığı salça, 2 diş sarımsak, 2, 5 su bardağı sıcak su, Karabiber, kırmızı toz biber, tuz, sıvı yağ

TAS KEBABININ YAPILIŞI: 

Kuşbaşı etlerini büyükse kuşbaşı olarak doğrayın. 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte düdüklü tencerede su koymadan havası çıktıktan sonra 15 dakika pişirin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişmiş olacak. Diğer tarafta soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun doğranmış sarımsak ve domatesleri de ekleyip iyice kavurun. Salçasını ekleyin kırmızı toz biber, karabiber ve tuzunu da ekleyip sıcak su ilave edin. Kaynayan salçalı suyun içine pişen etleri ekleyip 10 dakika daha bu şekilde pişirin. Eğer suyu az olursa ilave edebilirsiniz. Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın. Servis tabağına pişmiş sulu etten koyup üzerine kızartılmış patates koyup karıştırarak servis yapın.

TANE TANE DÖKÜLEN PİRİNNÇ PİLAVI İÇİN MALZEMELER:

2 su bardağı pirinç, 2,5 su bardağı sıcak su, 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, Tuz

TANE TANE DÖKÜLEN PİRİNNÇ PİLAVI TARİFİ

Pirinçleri ıslatmak için; Pirinçlerin üzerini geçecek kadar ılık su, Tuz

KEMALPAŞA TATLISI İÇİN MALZEMELER: 

1adet yumurta, 1çay bardağısıvı yağ, 1çay bardağıyoğurt, 1su bardağı irmik, 1paket vanilya, 1paket kabartma tozu, 1su bardağı un

Şerbeti için: 

3su bardağısu, 3su bardağı toz şeker, 1tatlı kaşığı limon suyu

Kemalpaşa Tatlısı nasıl yapılır?

Karıştırma kabının içerisine 1 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ aktarın. Yoğurdu ilave edin. Üzerine 1 su bardağı irmik, birer paket vanilya ve kabartma tozunu karışıma ekleyin.Unu da azar azar ilave ederek karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 25 dakika kadar pişirin. Tatlınız sıcakken önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti üzerine gezdirin. Şerbetini  çekince üzerine Hindistan cevizi serperek servis edin. Afiyet olsun.

Haber: Filiz YAŞA 

Kaynak: Diyarbakır Söz