‘Rambo' yakalandı

Diyarbakır'da işadamlarından haraç alıp, PTT ve banka şubelerini soyan cezaevi firarisi ‘Rambo' lakaplı Musa A. özel ekip tarafından yakalandı.

‘Rambo' yakalandı

Diyarbakır'da işadamları ve esnaflara tehdit mektupları gönderek haraç isteyen, banka ve PTT şubelerini soyan çetenen firari lideri sonunda yakayı ele verdi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde 6 ay önce özel ekip kurdu. Çete liderini uzun süredir teknik ve fiziki takibe alan polis önceki akşam Bağlar ilçesinde izine rastlandı. Terörle Mücadele polislerin katılımı ile operasyon düzenlendi. Cezaevi firarisi “Rambo” lakaplı Musa A., eylem hazırlığındayken suçüstü yakalandı.

ÖZEL EKİP YAKALADI

Üzerinde 2 el bombası ve silahla yakalanan "rambo" lakaplı Musa A. sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Zanlının "polisi kasten öldürmek" dahil 10 ayrı suçtan arandığı öğrenildi. Musa A. emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilecek.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu olarak bulunurken tedavi amaçlı götürüldüğü sağlık kurumundan firar eden Musa A'nın iş adamlarından bölücü terör örgütü adına vergilendirme adıyla para toplama suçu başta olmak üzere 10 ayrı suçtan arandığı ifade edildi. Açıklamada, şahsın üzerinde 2 el bombası, 1 tabanca ile çok sayıda örgütsel dokuman ele geçirildiği kaydedildi. Yakalanan şahısla ilgili çok yönlü araştırmanın sürdüğü aktarılan açıklamada, terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine ilişkin operasyonların sürdürüldüğü vurgulandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz