Rehineler unutuldu

Güneydoğuda PKK'nın yol kesip dağa kaçırdığı 5 kişi 146 günden bu yana örgütün elinde rehin tutuluyor. Bakan Şahin, 85 vatandaşın kaçırıldığını, bunlardan 75'inin serbest bırakıldığını söyledi.

Rehineler unutuldu

PKK'nın, askeri operasyonların durması için Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yol kesip kaçırdığı asker, polis ve kaymakam adayından aylardır haber alınamıyor.

PKK'NIN KAÇIRDIKLARI

PKK, 9 Temmuz 2011'de Diyarbakır-Bingöl Karayolu Ziyaret Tepe mevkiinde yol keserek kimlik kontrolü yaptı. Virajlı yolda araçları durduran PKK'lılar, Lice ilçesi 2. İç Zırhlı Tugayı'nda görevli Astsubay Abdullah Söpçeler ve Uzman Çavuş Zihni Koç ile Bingöl Genç İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık teknisyeni Aytekin Turhan Uz'u kaçırdı. Silahlı örgüt, 70 gün sonra 16 Eylül günü Uz'u bir kamyona teslim ederek serbest bıraktı.

MUŞ BÖLGESİNDE

Muş'un Şenyayla ilçesi ile Diyarbakır'ın Kulp ilçesi karayolundaki olay ise 12 Ağustos 2011'de meydana geldi. PKK'lılar Muş Valiliği'nde staj yapan kaymakam adayı Kenan Erenoğlu'nu kaçırdı. PKK, 10 Eylül günü Van'ın Çatak ilçesinde polis memuru Nadir Özgen'i, 1 Ekim'de de Şırnak'ta Uzman Çavuş Kemal Ekinci'yi de kaçırdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, örgütün kaçırdığı asker, polis ve kaymakam adayını bulmak için operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Ancak Astsubay Söpçeler ve Uzman Çavuş Koç 231 gün, kaymakam adayı Erenoğlu 197 gün, polis memuru Özgen 168 gün ve uzman çavuş Ekinci 146 günden bu yana örgütün elinde rehin tutuluyor. Örgütün elindeki rehinleri Kuzey Irak'ta bulunan Kandil dağına götürdüğü tahmin ediliyor. Kaçırılan askerler, polis ve kaymakam adayının görüntüleri 16 Kasım 2011'de Roj Tv'de yayınlanmış, daha sonra kendilerinden haber alınamamıştı.

OĞLUNU GÖREMEDEN

Örgütün elinde 231 gündür bulunan Uzman Çavuş Zihni Koç'un Amasya'da yaşayan annesi Gülsüm Koç (53) oğlunun üzüntüsüne dayanamayarak geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede 5 Şubat 2012 günü oğlunu göremeden hayatını kaybetmişti.

BAKAN ŞAHİN AÇIKLADI

 İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terör örgütü tarafından 12 Haziran 2011 tarihinden bu yana 85 vatandaşın kaçırıldığını, bunlardan 75'inin serbest bırakıldığını bildirdi.

Bakan Şahin, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın yazılı soru önergesini yanıtladı. Şahin, PKK/KCK terör örgütü tarafından 12 Haziran 2011 tarihinden bugüne kadar 85 vatandaşın kaçırıldığını, bunlardan 75'inin serbest bırakıldığını ifade etti.

Vatandaşların bir kısmının yol kesme suretiyle kaçırıldığının aynı eylemde kaçırılmayan şahısların ifadelerinden ve ayrıca terör örgütüne yakın basın yayın organlarında çıkan haberlerden anlaşıldığını belirten Şahin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapan öğretmenlerin can güvenliğinin ise genel güvenlik tedbirleri kapsamında sağlandığını kaydetti.

Sadece öğretmenlere değil terör örgütünün bölgedeki herhangi bir vatandaşa yönelik eylem hazırlığında olduğu bilgisinin alınması durumunda vakit kaybetmeksizin gerekli çalışmaların yapıldığını vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

BÖLGEDEKİ ARAŞTIRMALAR

 

''Terör örgütünün amaçları ve faaliyetlerinin önüne geçilebilmesi amacıyla etkin bir terörle mücadele programı yürütülmektedir. Bu kapsamda, devletimiz bir yandan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını istismar eden bölücü örgüte yönelik etkili operasyonel faaliyetlerde bulunmakta, diğer yandan da güvenlik tedbirleri ile demokratikleşme adımlarını atmaktadır.

Ayrıca, bölücü terör örgütünün muhtemel eylem arayışlarını içeren değerlendirmelerle istihbari bilgiler ilgili kurumlarla paylaşılmak suretiyle gerekli önleyici tedbirlerin alınması sağlanarak, terörle yapılan mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler