Rezalet

300 milyon liraya mal olan ve henüz resmi açılışı dahi yapılmayan yeni Havaalanı Terminal Binası dökülmeye başladı. Alt ve üst yapıdaki eksiklikler havaalanında skandal sorunlar yaratırken, tuvaletler bakımsızlıktan girilmez hale geldi.

Rezalet

Muhammet YILDIZ

300 milyon liraya mal olan ve henüz resmi açılışı dahi yapılmayan yeni Havaalanı Terminal Binası dökülmeye başladı. Alt ve üst yapıdaki eksiklikler havaalanında skandal sorunlar yaratırken, tuvaletler bakımsızlıktan girilmez hale geldi.

MİKROP YUVASINA DÖNDÜ

YDA İnşaat firması tarafından 300 milyon liraya yaptırılan ve bir süre önce faaliyete sokulan Diyarbakır'ın Yeni Havaalanı Terminal Binası'nda teknik ve idari yönde yaşanan zafiyetler, yolcuları isyan etti. Isıtma ve soğutma sistemlerinin çalışmadığı, yolcu eşyalarını uçaklara aktaran Kontuarların sürekli arıza vermesinin yansıra, tuvaletlerdeki eksiklikler adeta Terminal binasını mikrop yuvasına çevirdi.

TUVALETLER ARIZALI

Birçok tuvaletin üzerine arızalıdır uyarısı asılırken, faal olanlarda da, suların akmamasıyla oluşan utanç verici görüntüler tepki çekerken, Yolcular veryansın etti. "Daha resmi açılışı bile yapılmayan havaalanının, pislikten geçilemez olması bir utanç. Kokudan geçilmiyor, su yok. Böcekler her tarafı basmış. Koca yurtdışı uçuşlarda bir tek tuvalet açık. O da ne su var, ne el temizleme var, ne de pisuarlar çalışmıyor." diye tepki gösterdiler.

SKANDAL GÖRÜNTÜLER

Öte yandan, bir süre önce gece yarısı İstanbul-Diyarbakır seferini yapan yolcuların, kapıların kapalı olması yönünde yaşadıkları skandal olayın yansıra, havaalanında yolcuların eşyaları ile valizlerini uçağa taşıyan ve indiren kontuarların sürekli arıza vermesi yüzünden, personeller tarafından bavul-valizlerin sırtlanarak taşınması da, rezalet olarak değerlendirildi.

RESMİ AÇILIŞINDAN VAZGEÇİLDİ

Alt ve üst yapıdaki yetersizliğiyle dikkat çeken havaalanının, bir süre önce Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından, resmi açılışının yapılacağı yönündeki duyuruya rağmen, yapılmasından vazgeçilmesinin, bu yüzden olduğu tahmin edilirken, Havaalanı işletmeleri ve Otopark'ında kimler ve hangi koşullarda ihale edildiği de, birçok kesim tarafından sorgulanıyor.

300 milyon lira civarında yapılan bir harcamayla YDA inşaat firması tarafından yaptırılan ve bir süre önce faaliyete sokulan Diyarbakır'ın Yeni Havaalanı Terminal Binası'nda teknik ve idari yönde yaşanan zafiyetler, yolcuları isyan ettirdi. Isıtma ve soğutma sistemlerinin çalışmadığı, yolcu eşyalarını uçaklara aktaran Kontuarların sürekli arıza vermesinin yansıra, tuvaletlerdeki eksiklikler adeta Terminal binasını mikrop yuvasına çevirdi.

YENİ TERMİNAL BİNASI

Eksiklikleri ile sürekli gündemde olan YDA İnşaat firması tarafından 300 milyon liraya yaptırılan ve bir süre önce faaliyete sokulan Diyarbakır'ın Yeni Havaalanı Terminal Binası'nda teknik ve idari yönde yaşanan zafiyetler, yolcuları isyan ettirdi. Isıtma ve soğutma sistemlerinin çalışmadığı, yolcu eşyalarını uçaklara aktaran Kontuarların sürekli arıza vermesinin yansıra, tuvaletlerdeki eksiklikler adeta Terminal binasını mikrop yuvasına çevirdi.

YOLCULAR MAHSUR KALMIŞTI

Sözde Uluslararası uçuşlara açılan Diyarbakır Havaalanı önceki günlerde de çıkış kapılarının kilitli olması nedeniyle mahsur kalan yolcularla gündeme gelmişti. Mahsur kalan yolcular adeta akrobatlar gibi, demir bariyerlerin ve turnikelerin üzerinden atlayarak havaalanından ayrılmak zorunda kalmış, yaşlı ve eşyası ağır olan yolcular ise,  görevlilerinin yardımıyla, engelleri aşmıştılar.

SKANDAL GÖRÜNTÜLER

Eksikliklerini saymakla bitmeyen Yeni terminal binasında, havaalanında yolcuların eşyaları ile valizlerini uçağa taşıyan ve indiren kontuarların sürekli arıza vermesi yüzünden, personeller tarafından bavul-valizlerin sırtlanarak taşınması da, rezalet olarak değerlendirildi.

TUVALETLER ARIZALI

Birçok tuvaletin üzerine arızalıdır uyarısı asılırken, faal olanlarda da, suların akmamasıyla oluşan utanç verici görüntüler tepki çekerken, yolcular veryansın etti. "Daha resmi açılışı bile yapılmayan havaalanının, pislikten geçilemez olması bir utanç. Kokudan geçilmiyor, su yok, musluklar bozuk, el-yüz yıkanacak bir damla su bulunmadığı gibi, tuvaletler poşetlerle kapatılmış. Böcekler her tarafı basmış. Koca yurtdışı uçuşlarda bir tek tuvalet açık. O da ne su var, ne el temizleme var, ne de pisuarlar çalışmıyor. Hiç bir yetkili bulamıyoruz. Herkes birbirine suçlama getiriyor. Bu tablo Diyarbakır'a yakışıyor mu? Hiç mi buraları denetleyen yok?"

RESMİ AÇILIŞINDAN VAZGEÇİLDİ

Alt ve üst yapıdaki yetersizliğiyle dikkat çeken havaalanının bir süre önce Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından, resmi açılışının yapılacağı yönündeki duyuruya rağmen, yapılmasından vazgeçilmesinin, bu skandallar yüzünden olduğu tahmin edilirken, Havaalanı işletmeleri ve Otopark'ında kimler ve hangi koşullarda ihale edildiği de, birçok kesim tarafından sorgulanıyor. Vatandaşlar milyonlarca lira harcanarak yapılan böylesi bir yatırımın bu halde olmasından Ulaştırma Bakanlığı sorumlu tutarken, Vatandaşlar, idarecilerin ve yönetimin torpillerle atandığını iddia ederek yetkililerin biran önce sorunlara çözüm bulunmasını istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz