Rezilliklere dur diyelim

Diyarbakır’da “uyuşturucu ve fuhuşa” karşı ortak mücadele çağrısı yapıldı. Kent platformu, STK, Kamu ve halkın ortak dayanışmasını istedi.

Rezilliklere dur diyelim

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, kentteki uyuşturucu ve fuhuşa karşı kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve halka ortak mücadele çağrısında bulunuldu.

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, kentte artan ‘fuhuş ve uyuşturucu madde kullanımına’ karşı Eğitim Sen 1 Nolu Şube’de basın açıklaması yaptı. Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan’ın okuduğu açıklamada, “Bu bataklığa düşürülmeye çalışılan gençlerimiz başta olmak üzere bir bütün olarak toplum bu yöntemlerle yozlaştırılmaya çalışılmaktadır. Özellikle genç nüfusta hızlı bir şekilde artan uyuşturucu kullanımı, çocuk yaşlara kadar düşerken, kullanım oranları da sürekli yükselmektedir. Çoğunluğu genç olmak üzere uyuşturucu kullanımına bağlı ölümlerin artması ve yine yüksek riskli kullanıcı sayısının artması, toplumu ve bizleri ciddi anlamda kaygılandırmaktadır” denildi.

‘AHLAK YOKSUNU BU ÇEVRELERE TÜM GÜCÜMÜZLE KARŞI DURACAĞIZ’

Gerekli tedbirler alınmaması durumunda tehlikenin önlenemeyecek boyutlara ulaşacağını söyleyen Turan, uyuşturucu ve fuhuşun sağlık ve toplumsal yozlaşı alanında yarattığı risklerinin yanı sıra kriminal, çete ve mafyavari gibi oluşumlara da zemin yarattığına dikkat çekilerek şöyle denildi; “Parklarda, sokaklarda ve okul çevrelerinde yaygınlaşan uyuşturucu kullanımı ile son günlerde basına yansıdığı şekliyle lüks plazalarda güzellik merkezi, masaj salonu gibi paravan ve sahte iş sektörleri adı altında açılan işyerlerinin fuhuş amacıyla kullanılması, tehlikenin geldiği boyutu gözler önüne sermektedir. Genç kadınlar, tehdit ve şantaj gibi yöntemlerle uyuşturucuya bağımlı hale getirildikten sonra yine tehdit ve bağımlılığın yarattığı yoksunluk duygusu ile fuhuşa zorlanmaktadır. Zorla fuhuşa sürüklenen kadın ve çocuklar her türlü şiddet tehdidi altında yaşamaya zorlanmakta, kaybedilme ve öldürülme gibi yaşam hakkı tehdidine maruz kalmaktadır. Gençlerimizi bu tuzaklara çekmeye çalışan ahlak yoksunu bu çevrelerle tüm gücümüz ile karşı duracağımızı ve mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.”

‘HALKIMIZI ORTAK MÜCADELE ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ’

Tüm kamu kurumlarına sorumluluklarını hatırlatan Turan, yetkilileri önleyici ve koruyucu tedbirler almaya davet etti. Özellikle lüks plazalarda belli isimlerle kurulan ve amaç dışı kullanılan işletmelere ruhsat veren belediyelerin gerekli denetimleri yaparak verdikleri ruhsatları derhal iptal etmeleri çağrısında bulunan Turan, “Ayrıca bu sözde işletmeleri denetlemeyerek bu işe göz yuman sorumlu kamu kurumlarının bu ahlaksızlığa dur demesi gerekmektedir. Kentimizde yaygınlaştırılmaya çalışılan uyuşturucu ve fuhuşa karşı kamu kurumları, sivil toplum örgütlerini ve duyarlı halkımızı ortak mücadele etmeye çağırıyoruz. Gençliğimizi ve toplumsal yapımızın korunması için tüm kişi ve kurumlara tarihi bir sorumluluk düştüğünü hatırlatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz