Rüşvete 2 tutuklama

Rüşvet suçlamasıyla gözaltına alınan Belediye Başkan Yardımcısı ve İmar ve Şehircilik Müdürü ile Yapı Kontrolörü, tutuklandı.

Rüşvete 2 tutuklama

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Sıddık Aycıl ile kurumun Yapı Kontrolörü Fırat Kılıç, rüşvet almak suçundan gözaltına alınmış, dün sevk edildikleri Sulh Ceza Mahkemesinde tutuklanarak cezaevine konuldu. Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun da soruşturmaya ilişkin tanık olarak ifadesine başvuruldu.

RÜŞVETE SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Alınan bilgiye göre, N.B isimli iş adamından bir cafede daha önce polisler tarafından seri numarası alınmış paraları, imar karşılığında rüşvet alırken suçüstü yakalanan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Yapı Kontrolörü Fırat Kılıç gözaltına alındı.

Poliste ifadesi alınan ve soruşturmanın genişletilmesi üzerine İmar ve Şehircilik Müdürü Sıddık Aycıl’da, gözaltına alındı.

MAHKEMEDEN TUTUKLAMA KARARI

Mali Şube Müdürlüğünde sorgulama işlemleri tamamlanan Kılıç ile Aycıl Diyarbakır Adliyesine sevk edildi. Kılıç ve Aycıl savcılık ifadelerinin ardından çıkarıldıkları Sulh ceza Hakimliğinde “rüşvet alma” suçundan tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

BAŞKAN TANIK OLARAK DİNLENDİ

Gizlilik kararı verilen ve kapsamı genişletilen soruşturmaya ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun tanık olarak ifadesine başvurdu. Beyoğlu’nun dün ifade verdiği öğrenildi.

Parti kulislerinde seçim öncesi başlatılan soruşturmanın parti içerisinde seçim, adaylar arasında “iç çatışma” olarak yorumlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler