Sağduyu istendi! DTSO'dan Bismil'deki kavga için sağduyu çağrısı

DTSO, Bismil'de 9 kişinin yaşamını yitirdiği kavgaya dair, "Olayın taraflarını sükunet ve sağduyuya davet ediyoruz" çağrısı yaptı.

Sağduyu istendi! DTSO'dan Bismil'deki kavga için sağduyu çağrısı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Haziran ayı olağan meclis toplantısını önceki gün gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu toplantıda, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yaşanan ve 9 kişinin yaşamını yitirdiği olaya değinildi.

'BAŞLICA NEDEN HUKUK SÜRECİNİN UZAMASI' 

DTSO Meclisi tarafından paylaşılan Haziran ayı toplantı bilgilendirme açıklamasında, ölümle sonuçlanan kavgalara dikkat çekildi. Bilgilendirmenin devamında, “Tarım arazilerinde yapılan toplulaştırma işleminde yapılan yanlışlıklar, hazine arazileri ile ilgili hukuk süreçlerinin yıllarca sürmesi ve genel manada hukuksal süreçlerin ağır işlemesi bu tarz olayların yaşanmasının başlıca nedenlerindendir. Bunun yanı sıra bireysel silahlanmanın artması, genel manada toplumun uzlaşı ve barış ikliminden uzaklaşması maalesef anlaşmazlıkların bu şekilde sonuçlanmasına yol açmaktadır” denildi.

ÇÖZÜMDE 'UZLAŞMA HEYETİNİN' ÖNEMİ

Bölgede ve ilde yaşanan bu tarz olaylarının önüne geçmek için hukuksal süreçlerin hızlıca neticelendirilmesi, toplulaştırmadan kaynaklanan sorunların doğru bir şekilde tespit edilip çözüme kavuşturulması gerektiğine işaret edilen bilgilendirmede, “Kent sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri (rusipî) ve kentte yaşayan her vatandaş husumete sebebiyet verecek meselelerde daha fazla duyarlı olmalı, toplumsal barışın devamı için elinden geleni yapmalıdır. DTSO Meclisi olarak, sivil toplum örgütlerimiz, kanaat önderlerimiz ile birlikte vatandaşlarımız bu tür sorunların çözümünde uzlaşma heyetinin kurulmasının zorunlu olduğunu gözlemlemekteyiz. Bismil’deki olayda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Olayın taraflarını sükûnet ve sağduyuya davet ediyoruz” ifadelerinde bulunuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler