Görüş Bildir

Sağlık Bakanlığı yetkililerinden Koca ve Biroğul'un ailelerine ziyaret

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şencan: "Sağlıkçıların ve sağlık teşkilatının hedef alındığı başka bir ülke yoktur. Dünyanın hiçbir yerinde ve şartında böyle bir durum söz konusu değil"

Sağlık Bakanlığı yetkililerinden Koca ve Biroğul'un ailelerine ziyaret

 Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. İrfan Şencan, eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı eczacı Yunus Koca ve doktor Abdullah Biroğul'un katledilmesini kınayarak "Sağlıkçıların ve sağlık teşkilatının hedef alındığı başka bir ülke yoktur. Dünyanın hiçbir yerinde ve şartında böyle bir durum söz konusu değil" dedi.

Şencan, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Sait Avar ile silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Koca ve Kulp ilçesinde teröristlerce katledilen Biroğul'un ailelerini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Şencan, yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarının öldürülmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Sağlık tesisi açılışlarına katılmak üzere sık sık bölgeye geldiklerini anımsatan Şencan, "Sağlık çalışanı kardeşlerimizin şehit olması bizim için çok üzücü. Kardeşlerimizin ailesi de bizim emanetimizdir. Allah'ın izniyle buna sahip çıkacağız. Yakınlarına Allah sabırlar versin" dedi.

"Saldırılar, verdiğimiz sağlık hizmetlerini çok zorlaştırıyor"

PKK mensuplarının son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarına değinen Şencan, şunları kaydetti:

"İnşallah bu son olur. Bu saldırılar, verdiğimiz sağlık hizmetlerini çok zorlaştırıyor çünkü bizim sağlık hizmeti sadece hastanede verilen sağlık hizmeti değil. Taşra teşkilatında da ilçelerde de köylerde de sağlık hizmeti veriyoruz. Bu ortam bizim sağlık hizmeti vermemizi çok zorlaştırıyor. Sağlıkçıların ve sağlık teşkilatının hedef alındığı başka bir ülke yoktur. Dünyanın hiçbir yerinde ve şartında böyle bir durum söz konusu değil."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi