Görüş Bildir

Sağlıkçılara Tayin imkanı

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Doğu ve Güneydoğu'da belli bir süre görev yapan sağlık personelinin tayinlerinde kolaylık sağlayacaklarını bildirdi.

Sağlıkçılara Tayin imkanı

Gümüş, Diyarbakır'da 112 Acil Servis Komuta Merkezini ve 1 No'lu Aile Sağlık Merkezini ziyaret ederek, burada görev yapan sağlık personelinin yeni yılını kutladı. Bölgede zor koşullarda görev yapan sağlık personeline Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen Takdir Belgesi'ni veren Gümüş, çalışanlarla sohbet ederek, taleplerini dinledi.

Daha sonra Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine geçen Gümüş, burada yeni doğum yapan Gamze Arslan'ı ziyaret ederek, bebeğinin durumuna ilişkin bilgi aldı. Ailenin bebeklerine isim koyması talebi üzerine Gümüş, Ayşe adını verdiği bebeğe çeyrek altın hediye etti.

Gümüş, ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni yıla bölgede olumsuz koşullara rağmen görev yapan sağlık personeliyle girmeyi tercih ettiğini söyledi.

TAYİN KOYAYLIĞI SAĞLANACAK

Sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü ilçelerde yaklaşık bin 300 personelin görev yaptığını hatırlatan Gümüş, "Halen sokağa çıkma yasağı olan ilçelerimiz var, Cizre, Silopi, Dargeçit ve Nusaybin burada yaklaşık bin 300 personelimiz çalışıyor şuanda ateş altında hizmet veren personellerimiz var. Türkiye'de çalışan bütün sağlık personelimizin yeni yılını tebrik ediyorum. Yeni yılda hem sağlık hem mutluluk diliyorum. Tüm hastalarımıza şifalar diliyorum" dedi.

Gümüş, Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan sağlık personelinin tayin işlemlerini kolaylaştıracaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sokağa çıkma yasağı olan ilçeler başta olmak üzere burada görev yapan personelin atama tayinlerinde bir puan sistemi uyguluyoruz. Yeni bir sistemle buradaki puanı da yaklaşık 5 kat artırıyoruz. Burada belli bir süre çalışan personelimizin artık diğer illere tayininde kolaylık sağlayacağız. Özellikle sokağa çıkma yasağı başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'daki bazı illerimizde personele lojman imkanı da sağlayacağız. Bu lojmanlar yaşam alanı ve kampüs şeklinde olacak. Personelimizin hastaneye yakın alanlarda ikamet etmesini sağlayacağız."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi