Sağlık’ta değişim!

İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin sözleşme yenilerken, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sedat Özkul ise sözleşmesi yenilenmedi. Özkul’un yerine KBB Uzmanı Dr. Günay Kozan atandı.

Sağlık’ta değişim!

Ahmet DEMİR

DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır’daki Sağlık camiasının uzun süredir gündemini meşgul eden idarecilerin sözleşmeleriyle ilgili gelişmeler önceki gün yanıt buldu. Sağlık Bakanı sözleşmesi biten İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin’le devam kararı alarak, sözleşmeyi yeniledi.

TEKİN’LE DEVAM KARARI

Sağlık Bakanlığı tarafından görevden el çektirilen Dr. Sait Avar’ın yerine Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcılığı görevinde iken Diyarbakır’a atanan Dr. Cihan Tekin, üç yıldır bu görevi yürütüyor. Bakanlık sözleşmesi sona eren Tekin’le bir kez daha üç yıllık sözleşme imzalayarak, göreve davam etmesi yönünde karar aldı.

KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM

Tekin görevlendirmesiyle ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı. “Bakanlığımızın bizi tekrar bu görev layık görmesi bizleri mutlu etmiştir. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Tek amacımız Diyarbakırlı vatandaşlarımızın daha iyi bir sağlık hizmeti almasıdır. İnşallah iyi olur, rabbim utandırmasın”

ÖZKUL’UN SÖZLEŞMESİ YENİLENMEDİ

Sağlık Camiasının dikkatlerinin odaklandığı diğer bir kurum ise, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimliği idi. Sağlık Bakanlığı uzun yıllardır hastane başhekimliği görevini yürüten Dr. Sedat Özkul’la sözleşme yenilemedi. Özkul’un yerine Sağlık Bakanlığı Kulak Burun Boğaz Dr. Günay Kozan’la sözleşme imzaladı.

YENİ DEĞİŞİKLİKLER BEKLENİYOR

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı olan Sağlık Kurumlarıyla alakalı idari yönde yeni değişikliklerin önümüzdeki günlerde yoğunluk kazanacağı ifade edilirken, İlçelerdeki Hastane Başhekimlerinin de sözleşmeleriyle ilgili, yoğun kulisler yapılıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz