Şahin kadınları mutlu etti!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Diyarbakır gezisi kadınları mutlu etti.

Şahin kadınları mutlu etti!

Sur ilçesindeki Ziya Gökalp Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) Sorumlusu Mekiye Issı, merkezde ekonomik durumu iyi olmayan kadınlara yönelik çeşitli kurslar düzenlendiklerini, bu kurslar sayesinde kadınların kendilerine olan öz güvenlerinin arttığını söyledi.

Merkezlerine dün Bakan Şahin'in ziyarette bulunduğunu, Şahin'in kursiyer kadınlarla birebir ilgilendiğini anlatan Issı, bu ilgiyi gören kadınların sorunlarını Şahin'e aktardığını söyledi.

ÇATOM'DAKİ KADINLAR

Kadınların, bir kadın bakanın kendileriyle o kadar çok ilgilenmesinden mutluluk duyduğunu anlatan Issı, "Kadınlarla birlikte çorap ördü. Bakan Şahin, eşi vefat eden kadınlara verilen maaş ile ilgili kadınları bilgilendirdi ve kadınların gelişmesi için her türlü desteği sunacaklarını belirtti. Ziyaret çok olumlu ve güzel bir havada geçti. Bakan Şahin'in sıcak davranması sayesinde kadınlar çok rahat bir şekilde Şahin'e sorunlarını aktardı" dedi.

Bağlar Kaymakamı Cengiz Yücedağ da yaklaşık 4 ay önce İçişleri Bakanlığı'nın desteğiyle Kadın Destek Merkezi'ni açtıklarını, merkezde bin kadına ulaşmayı hedeflediklerini, ancak 4 haftanın bitiminde 800 kadının merkeze kayıt yaptırdığını söyledi.

BAKAN ZİYARETİNDE

Yer sıkıntısı nedeniyle 327 kadının kayıt yaptırdığını, ancak merkezden haber beklediğini anlatan Yücedağ, alt gelir grubundan farklı yaşlardaki kadınlara 27 farklı branşta çeşitli eğitimler verildiğini bildirdi.

Birçoğunun okula gitmemiş ya da ilkokulu terk etmiş kadınlardan oluşturduğunu ifade eden Yücedağ, merkez sayesinde kadınların sosyalleştiğini, üretken hale gelerek evde ve sosyal çevrelerinde hak ettiği saygıyı gördüklerini anlattı.

Bakan Şahin'in Kadın Destekleme Merkezi'ni ziyaret ettiğini, diğer kadın merkezinin de açılışını yaptığını ifade eden Yücedağ, şöyle dedi:

"Bakan Şahin'in ziyareti çok güzel geçti. Kadınlar, ziyaretten çok memnun oldu. Sokakta da çocuklar çok yoğun ilgi gösterdi. Yüreklerinden gelen sevgiyi

'Diyarbakır seninle gurur duyuyor' diye tezahüratta bulunarak gösterdiler. Bakan Şahin, kadın ve anne şefkati ile çocuk ve kadınlarla gönül köprüsü oluşturdu. Bakan Şahin ile çocuk ve kadınlar arasında çok güzel bir elektrik gelişti. Bakan Şahin'in anne ve kadın olması kadınlarla karşılıklı bir kucaklaşma sağladı."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler