Saldırılar bizleri kenetlendirmeli!

Beyoğlu, Avrupa'da son dönemlerde artan İslam’a ve Türkiye’ye yönelik saldırıların rastlantı olmadığını dile getirerek 100 yıl önce Türk milleti üzerinde oynanan oyunun yeni bir versiyonla sahnelendiğini söyledi.

Saldırılar bizleri kenetlendirmeli!

Merkez Bağlar ilçesi AK Parti Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Avrupa'da son dönemlerde yükselen saldırıların rastlantı olmadığını ve 100 yıl önce Türk milleti üzerinde oynanan oyunun yeni bir versiyonla sahnelendiğini belirterek, "O zaman Abdülhamid Han ve Osmanlı Devleti hedefteydi. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı'mıza hayasızca saldırıyorlar. Bu emperyalist tezgaha karşı daha çok kenetlenmeliyiz" dedi.

İSLAM'A YAPILAN SALDIRILAR

Avrupa'da son dönemlerde artan İslam ve Türkiye karşıtı saldırılara bir tepki de Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'ndan geldi. İslam dünyasının hamisi olan Türkiye'nin ve onun liderinin hedef seçilmesinin manidar olduğunu belirten Beyoğlu, "Bu yapılan alçak yayın ve söylemleri lanetliyorum. Bu tablo batı medeniyetinin çirkin yüzünü göstermektedir. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi edep, haya ve ahlaki değerlerden kopmuş tek dişi kalmış canavar. Ne zihniyeti kokuşmuş olan Macron ne de onların paçavrası yayın organları sevgi ve merhamet dini İslam'a, onun merhamet abidesi peygamberine ve İslam dünyasının umudu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a leke süremez. O leke onların alnında utanç vesikası olarak kalacaktır. Bir asır önce cihan devleti Osmanlı ve bunlara karşı direnen Sultan Abdülhamid Han, bugün ise Türkiye cumhuriyeti ve lideri Erdoğan hedef. Oyun ve senaristler hep aynı. Bu sinsi kafa yapısı hiç değişmiyor" dedi.

'MİLLET OLARAK KENETLENMELİYİZ'

Avrupa'dan yükselen saldırılar sonucunda millet olarak daha çok kenetlenmeleri gerektiğini vurgulayan Beyoğlu, şunları kaydetti:

"Halkımız 'her şerde hayır vardır' sözünü çok sever. Bu hayasızca saldırıları bir fırsat bilip oynanan oyunu görmeli ve daha çok kenetlenmeliyiz. Bu asil ve necip millet, 1 asır önce kendisini yok etmek isteyen emperyalizme unutamayacağı bir tokat indirdi. Bunun acısıyla saldırıyorlar. Bugün bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan bir Türkiye ve lideri var. Bu yüzden bizi teslim almak istiyorlar. Dini değerlerden ekonomiye kadar her yerden zarar vermeye çalışıyorlar. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına giderken daha çok çalışıp ülkemizi muassır medeniyetler seviyesine çıkararak ve ülkemizin etrafında kenetlenerek en güzel cevabı vermeliyiz. Bu vesile ile halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik eder. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yadediyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz