Sanık Avukatı Katılmayınca!

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te, Kobani (Ayn el-Arap) bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesine ilişkin biri tutuklu 3 sanığın yargılandığı davanın duruşması, sanık avukatının katılmamasından dolayı ertelendi.

Sanık Avukatı Katılmayınca!

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani (Ayn el-Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesiyle ilgili davada, dosyası ayrılan biri tutuklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır'dan Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine nakledilen davanın duruşmasında, müşteki avukatları Hasan Boztaş ve Abdulgani Orhan ile davanın müdahillerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Serpil Şahin hazır bulundu.

SANIK AVUKATLARI KATILMAYINCA

Tutuklu sanık Ersin Filizer, duruşmaya tutuklu bulunduğu Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Mahkeme Başkanı Ali Erbıyık, sanık Filizer hakkında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) yazılan müzekkereye cevap gelmediğini ve firari sanıklar Burhan Ay ve İsa Özel'in henüz yakalanamadığını belirtti.

Filizer'in tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, sanığın avukatının katılmaması üzerine eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz