Saniyeler öncesinde!

DİYARBAKIR'da 7 polisin şehit edildiği, aralarında sivillerin de bulunduğu 27 kişinin yaralandığı PKK'nın bombalı araçla saldırısıyla ilgili düzenlenen operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı.

Saniyeler öncesinde!

Saldırının gerçekleştirildiği noktanın karşısındaki iş yerinin güvenlik görevlisinin, patlamadan saniyeler önce şüpheli aracı fark ettiği, göz takibine aldığı sırada patlamanın meydana geldiği kameralara yansıdı. Patlamada ağır yaralanan özel güvenlik görevlisi Osman Kılıç, GATA'da tedavi altına alındı.

DİYARBAKIR-Diyarbakır'da Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi'nde polis servis aracına geçen perşembe günü PKK'nın düzenlediği ve 7 polisin şehit olduğu 27 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili soruşturma ve operasyonlar devam ediyor. Bölgedeki mobese ve güvenlik kameralarını inceleyen polis olay yerinde delil aradı. Yapılan inceleme ve araştırmalar sonucu bir çok adrese baskın düzenleyen polis ekipleri, şu ana kadar 12 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında olay yerinde keşif yapan, saldırıyı gerçekleştirenlerin ulaşımını sağlayanlar, malzeme temini yaptıkları değerlendirilen kilit isimlerin de bulunduğu belirtildi. Gözaltına alınan 12 kişinin emniyet müdürlüğü terörle mücadele şubesindeki sorguları devam ederken, sorguları tamamlananların bugün adliyeye sevk edileceği bildirildi.

POLİS ARAÇLARININ MÜDAHALEYE GELDİĞİNİ SANMIŞ

Bombalı aracın park edildiği 1216'ncı sokaktaki boş arazinin karşısında bulunan bir iş yerinde güvenlik görevlisi olarak çalışan ve patlamada ağır yaralanan Osman Kılıç, otomobili patlamadan saniyeler önce fark etti. Aracın boş arazide köşe başına park edilmesinden şüphelenen Kılıç, polise bilgi verilmesi için durumu yanındaki diğer güvenlikçiye bildirdi.

Bu sırada aracı göz takibine alan Kılıç, zırhlı araçları görünce polisin müdahale etmeye geldiğini sandı. Zırhlı araçların geçişinden 9 saniye sonra ise polis servis midibüsünün geçişi sırasında patlama meydana geldi. 2 çocuk babası Osman Kılıç ile beraberindekilerin aracı fark etmesi ve patlama anı, güvenlik kameralarına yansıdı. Patlamada başına şarapnel parçası isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Osman Kılıç'ın tedavisinin Ankara GATA yoğun bakım ünitesinde sürdüğü belirtildi.

BOMBA LİCEDEN YÜKLENMİŞ

PKK mensuplarının Lice kırsalında saldırıda kullanılan otomobile patlayıcıyı yükledikleri ve ardından örgütün dağ kadrosunda yer alan bir terörist tarafından Diyarbakır'a getirildiği öğrenildi.

Otomobili A.Ç'ye teslim eden terörist, şahsa aracı olayın olduğu yere getirmesi talimatını verdikten sonra kiralanan başka bir otomobil ile saldırının yapılacağı yere geldi. A.Ç, otomobili saldırının yapılacağı yere getirip, park ettikten sonra olay yerinin yakınında bekleyen teröristin içinde bulunduğu araca bindi.

Kısa süre sonra zırhlı servis aracının geçişi esnasında uzaktan kumandayla otomobildeki patlayıcıyı infilak ettiren terörist ve yanındaki A.Ç, daha sonra Lice kırsalına gitti.

Teröristin Lice'de ayrılmasının ardından otomobili ile Kocaköy ilçesine giden A.Ç, güvenlik güçlerince bir eve düzenlenen operasyonda yakalandı.

Şüpheliler arasında bombalı aracı park eden A.Ç. ile otomobili kiralayan şahıs da bulunurken, bombayı infilak ettiren teröristin kimliği de belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan incelemede, çevrede roketatar başlığı parçaları bulundu. İnceleme sonucunda teröristlerin patlamanın şiddetini arttırmak için aracın bagajına roketatar başlığı da koyduğu ortaya çıktı.

PATLAMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Saldırı olayı çevredeki bir iş yerine ait güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde polis servis aracının geçişi sırasında şiddetli bir patlama meydana geldiği görülüyor.

İş yeri önünde bekleyen 1'i özel güvenlik görevlisi 3 kişinin de bombalı saldırı nedeniyle yaralandığı görülen kayıtlarda, patlamanın şiddeti ile iş yerinde ve çevrede oluşan tahribat da yer alıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz