Görüş Bildir

'Şanlıurfa'da 2 bin sağlık çalışanı işsiz kaldı'

Şamlıurfa Demokratik Hekimler Girişimi, SGK tarafından sözleşmeleri iptal edildiği için 4 özel hastane ile 36 tıp merkezinin kapatılmasıyla kentte 2 bin sağlık çalışanının işsiz kaldığını açıkladı.

'Şanlıurfa'da 2 bin sağlık çalışanı işsiz kaldı'

Demokratik Hekimler Girişimi, SGK sözleşmeleri iptal edilerek kapatılan özel hastanelere ilişkin Şanlıurfa Tabipler Odası'nda basın toplantısı yaptı. Demokratik Hekimler Girişimi Başkanı Dr. Ömer Melik, kentte 4 özel hastanenin ardından, 36 tıp merkezinin de SGK sözleşmelerinin askıya alındığını belirtti. Melik, hastanelerin kapatılması ile birlikte ciddi mağduriyetlerinde ortaya çıktığını savunarak, şunları söyledi:

2 bin sağlık çalışanı işsiz kaldı

"Kentte 4 büyük özel hastanenin kapanmasıyla birlikte en son geçtiğimiz hafta 36 tıp merkezi SGK sözleşmeleri yenilenememiştir. Bu hastaneler başta doktorlar ve sağlık çalışanları olmak üzere birçok insan için istihdam alanı oldu. Sözleşmesi feshedilen özel hastanelerin ayda 120 bin poliklinik muayenesi, 2 bin 800 ameliyat yapılıyordu. Bu hastanelerde yaklaşık 180 doktor, 2 bin civarında sağlık personeli ve çalışan istihdam ediliyordu. Demokratik Hekimler Girişimi olarak bu fesihlerin iptal edilme gerekçelerini de öğrenmek istiyoruz. Sözleşmesi feshedilen hastanelerin yerine büyük sermaye sahipleri tarafından zincir hastane açılacağı konusunda kamuoyunda ciddi algılar var.

Zincir hastanelerin açılması tekelleşmeyi de beraberinde getirecektir. Hastalar açısından çok daha fazla tedavi giderleri, doktor ve çalışanlar için ucuz iş ve emek gücü anlamına gelmektedir. Dolayısıyla yapılan bu haksız uygulamalar sahipleri çalışan ve yerel doktor olan özel hastaneler yerine büyük sermaye sahiplerine peşkeş çekilmesi algısını güçlendirmektedir. Bu mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini ve bu haksızlıkların son bulması, hastanelerin SGK anlaşmalarının yenilenmesini istiyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi