Görüş Bildir

Şans eseri kurtulmuştu!

Diyarbakır'da önceki yıl Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine et dağıtırken arkadaşları Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş'in vahşice öldürüldüğü saldırıda yaralanan Yusuf Er'in 11 yaşındaki kardeşinin katliamdan kıl payı kurtulduğu ortaya çıktı

Şans eseri kurtulmuştu!

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine et dağıtırken arkadaşları Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş'in vahşice öldürüldüğü saldırıda yaralanan Yusuf Er'in 11 yaşındaki kardeşinin katliamdan şans eseri kurtulduğu ortaya çıktı.

HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısı üzerine, önceki yıl 6-7 Ekim'de Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle Diyarbakır'da düzenlenen izinsiz gösterilerde 4 arkadaşını kaybeden ve yaşadığı dehşet hafızasından silinmeyen Yusuf Er'in tek tesellisi kurban eti dağıtmak için indikleri arabanın yanında bıraktıkları kardeşinin katliamdan kıl payı kurtulması.

Vatani görevini yapan, her 6-7 Ekim'de acısı tazelenen Er'in kaybettiği arkadaşlarına duyduğu özlem her geçen gün artıyor.

"ÇOCUK BURAYA KAÇTI, ONU DA ÖLDÜRÜN"

Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay günü kardeşi Muhammed'in fakir ailelerin sevincini görmek istediğini, bu nedenle onu da kurban eti dağıtmaya götürdüklerini söyledi.

Etleri araca yerleştirdiklerini, ihtiyaç sahiplerinin listesini de alarak dağıtıma çıktıklarını ifade eden Er, yaşananları şöyle aktardı:

"Olayın yaşandığı bölgeye geldiğimizde araçtan indik ancak kardeşimi aracın yanında bıraktık. Katliamın yaşandığı saatlerde bazı saldırganlar indiğimiz aracı göstererek, 'Bu aracı da yakın' demişler. Kardeşim aracı terk edip uzaklaşmış. Saldırganlardan biri, 'Çocuk buraya kaçtı, onu da öldürün' demiş. O sırada duyarlı bir vatandaşın evine alıp saklaması ile kardeşim kurtuldu. Babam ertesi gün gidip kardeşimi o evden aldı."

"KARDEŞİM DE VAHŞİ BİR ŞEKİLDE KATLEDİLECEKTİ"

Er, yaşadığı korkunun etkisi ile kardeşinin de psikolojisinin bozulduğunu, olayın şokunu hala üzerinden atamadığını dile getirerek, "Kardeşim Yasin Börü ile diğer arkadaşlarımı çok seviyordu. Eğer o saatte kardeşim de yanımızda olsaydı o da vahşi bir şekilde katledilecekti." şeklinde konuştu.

Tedavisinin ardından kardeşi ile buluştuğunu anlatan Er, kardeşinin o anları anlatmasını istediğinde üzülmesin diye yaşananları farklı anlatmak zorunda kaldığını aktardı.

Er, "Kardeşimin, 'Ben de keşke sizinle gelseydim' demesi beni çok duygulandırdı." dedi.

Geceleri yatarken veya arkadaşları ile beraber olduğu anlar aklına geldiğinde duygulu anlar yaşadığını belirten Er, arkadaşları ile oturup muhabbet ettikleri günlerin aklından çıkmadığını ifade etti.

"Allah'ın beni, Yasin Börü ve arkadaşlarına yapılan vahşeti insanlara duyurmak için sağ bıraktığına inanıyorum." diyen Er, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tarihe altın harflerle yazılan bir olay nasıl ki silinemiyorsa, 6-7 Ekim'de Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesi de bu şekilde tarihe altın harflerle kaydedildi. 6-7 Ekim olayları gerçekten de bir milat oldu. Yasin Börü ve arkadaşları bir sembol haline geldi."

 Er, katliamın ardından Türkiye'nin her bölgesinde vatandaşların, "Hepimiz Yasin Börü'yüz" sloganlarıyla muhtaç ailelere kurban eti dağıttığını belirterek, bundan duydukları mutluluğu dile getirdi.

"PKK VE HDP GÜN GEÇTİKÇE BATIYOR"

Arkadaşlarını katleden PKK yandaşlarını ömrü boyunca lanetle anacağını dile getiren Er, şunları kaydetti:

"Doğu ve Güneydoğu'da Müslümanlar her daim terör örgütü PKK'dan zulüm görüyor. Çukur kazdıkları bütün yerlerde kayıp vererek kaybettiler. Doğu ve Güneydoğu'yu yakıp, yıkmak ve Suriye'ye çevirmek istediler. Ama Allah-u Teala onların kurdukları hesabı onların başlarına geçirdi. Yasin ve arkadaşlarını bu hale getirenler bugün baktığımız zaman bitiyorlar. PKK ve HDP gün geçtikçe batıyor, gün geçtikçe sayıları azalıyor ve taraftarları onlardan soğuyor."

Olaya ilişkin davanın iki yıldır sürdüğünü hatırlatan Er, mahkeme salonunda bir sanığın "Biz Kürt'üz diye şu an burada yargılanıyoruz." dediğini, bu sözün kendilerini rahatsız ettiğini belirtti.

Er, "Yasin Börü ve arkadaşları Kürt değil miydi? Bunlar ırkçılık yaparak duygu sömürüsü yapıyorlar. Bunların bırakın Müslümanlık ile insanlıkla bile alakaları yoktur." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi