Şantiye baskını

PKK şantiye basıp araçları yaktı, Vali Toprak, örgüt üyelerinin İlçe Başkanı Kılıçaslan'dan 500 bin dolar ve İlçe Başkanlığı görevinden istifasını istediğini açıkladı.

Şantiye baskını

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Nedim Kılıçaslan'a ait mıcır şantiyesine gelen 2 PKK'lı bekçileri silah tehdidi ile etkisiz hale getirdikten sonra kamyon ve iş makinesini ateşe verdi. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı.

ŞANTİYE BASTILAR

Silvan'ın Malabadi Köprüsü yakınlarında bulunan AK Parti Silvan İlçe Başkanı Mehmet Nedim Kılıçaslan'a ait mıcır şantiyesine dün saat 22.30 sıralarında gelen 2 PKK'lı şantiyedeki 3 bekçiyi silah tehdidi ile etkisiz hale getirdi. PKK'lılar daha sonra şantiyedeki bir kamyon ve bir kepçeyi benzin dökerek yaktıktan sonra kaçtı.

 

BÖLGEDE OPERASYON

Bekçilerin haber vermesi üzerine şantiyeye gelen güvenlik güçleri çevre önlemi aldıktan sonra bölgede tuzaklanmış patlayıcı olabileceğini gözönüne alarak araştırma yaptı. Şantiyede herhangi bir patlayıcıya rastlanmazken, kaçan örgüt militanlarının etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar sürüyor. Örgüt üyeleri aynı şantiyede geçen yıl da iş makinelerini ateşe vermişti.

VALİ TOPRAK BÖLGEDE

Buarada, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, iki aracın yakıldığı şantiyede incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında gazetecilere açıklama yapan Toprak, araç yakılmasının vatandaşlara yapılan zulmün göstergesi olduğunu söyledi. Örgütün son dönemlerde siyasetçilere yönelik eylemlerini artırdığını belirten Toprak, ''500 bin dolar para ve AK Parti Silvan İlçe Başkanı Mehmet Nedim Kılıçaslan'a yürüttüğünüz ilçe başkanlığı görevinden istifa et şeklinde yazı bırakmışlar. Bunlar adeta güçsüzlerin gücünün kaybolduğunu hissettikçe silahın ve şiddetin rolüyle siyaseti tanzim etme çalışmaları gözüküyor'' diye konuştu.

 

SİYASİLER HEDEF ALINIYOR

Aynı olayın Kulp ilçesinde de olduğuna dikkati çeken Toprak, şöyle dedi: ''AK Parti Kulp İlçe Başkanı kaçırıldı. Daha sonra gece yarısı basın toplantısı yapmak için zorladılar. Tabi ki insanlarda endişe içerisinde kabul etmedikleri şeyleri açıklamak noktasında kaldılar. İradeleri silahla almak istiyorlar. Ancak bu insanların iradelerini satacak bir noktada, bir davranış tarzı yoktur. Ne bu arabanın suç işlemesi mümkündür, nede vatandaşlarımızın yanlış yapması mümkündür. Çünkü burada insanlarımız ekmek yiyor. 30 kişi bu şantiye binasında çalışıyor.

300 KİŞİ GEÇİNİYORDU

Bir aracın yanması demek 30 kişinin ailelerini göz önünde bulundurursak yaklaşık 300 kişinin ekmeğinin son bulması demektir. Bunu hangi vicdan kabul edebilir. Hangi vicdan kendi adına şu insanları destekleyelim diye yola çıkıp onların ekmeğine mani olup, onlara silah dayayıp zulüm eder. Nerede görülmüş kendi insanına zulüm eden bir davranış, demek ki çok iyi bakmamız lazım. Kim bunları yönetiyor, kimin üzerinden devşirme yapıyor ve nereye varmak istiyor. Ancak ben sizlere de çok teşekkür ediyorum. Birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza etmek kaydıyla bunları ortadan kaldıracağız. Çünkü artık yolun sonu görünüyor. Yolun sonu göründükçe bunlara ağırlık vermeye başlıyorlar.''

İŞSİZ VE AŞSIZ BIRAKILMAK

Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin en büyük barajı olan Silvan Barajı'nın temelini atmak için bakanlarla ilçeye geldiklerini hatırlatan Toprak, ''Tüm güvenlik tedbirlerini aldık. Ona rağmen orayı zorlamaya çalışıyorlar. Silvan barajına işçi götüren aracı taradılar. Bu nasıl bir şeydir. Barajın yapımına giden işçiler benim Diyarbakırlı kardeşim ve burada bulunan köylü kardeşimdir. Ne istiyorsunuz? Bu insanların karınlarının doymasından endişen nedir? Endişeleri şu, yolun sonu olmayan bir noktaya girmişler. Bu durumda siyaseti silahın zoruyla devşireceklerini sanıyorlar. Meseleleri insanların işsiz ve aşsız bırakarak kendilerine kul ve köle yapmaktır'' şeklinde konuştu.

 

YATIRIM YAPMAYA DEVAM

AK Parti Silvan İlçe Başkanı Mehmet Nedim Kılıçaslan ise, memleketine yatırım yapmaya devam edeceğini belirterek, "Benim bugün burada olmamın tek bir sebebi var, Silvan'da yaşayan mağdur insanlara hizmet vermek. Dürüst olmak zorundayız. Yoksa hepimizin hali perişan olur'' dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz