Savaş değil trafo patlamsı

Diyarbakır’da henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı patlayan elektrik trafosu ortaya savaş manzarasını aratmayan görüntüler çıkardı. Gökyüzüne kadar yükselen alevlerden dolayı çevrede bulunan vatandaşlar korku dolu anlar yaşarken, itfaiyenin zamanında gelmesiyle olası bir facia önlendi.

Savaş değil trafo patlamsı

Elektrik trafo patladı, vatandaş terör patlaması sandı, ortalığı bir anda büyük bir panik havası sardı. Olay akşama doğru merkez Yenişehir İlçesi eski hal semtinde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı patlayan trafo, terör patlaması manzarasını yaşattı. Kısa sürede büyüyen alevler gökyüzüne kadar yükselirken,yoldan geçen ve ismi öğrenilemeyen 2 vatandaş yaralandı. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis’e ait ambulanslar yaralıları hastaneye taşımaya çalışırken, oluşan panikten dolayı trafik kilitlendiği için ambulanslar ilerlemekte güçlük çekti.

1 SAATLİK KORKU FİLMİ

Olay yerine kısa sürede gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek olası bir faciayı önledi. Çok sayıda iş yeri ve evin bulunduğu semtte meydana gelen yangın büyük tehlike oluştururken, bir anda neye uğradığını şaşıran vatandaşlar panik ve korku içinde yangın bölgesini terk etmeye çalıştı.

Bir yandan etrafı saran alevler, diğer yandan olay yerine gelen ambulans ve itfaiye araçlarının sesleri yaklaşık 1 saat süren korku filmi yaşattı. Yangından dolayı bazı iş yerlerinde ve çevredeki araçlarda maddi hasar meydana geldiği bildirildi. Aşırı ısıdan dolayı yoldaki asfaltın yanmaya başlaması da dikkat çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz