Savaşın değil Barışın muhasebesi!

Diyarbakır Mali Müşavirler Odası Başkanı Erkan Azizoğlu, 1 Mart Muhasebeciler günü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Savaşın değil, barışın muhasebesini" yapmak istediklerini söyledi.

Savaşın değil Barışın muhasebesi!

Azizoğlu açıklamasında, "Ülke genelindeki 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası ile 8 Yeminli Mali Müşavir Odasına kayıtlı, 101 bin meslek mensubu, 21 bin stajyer, büro çalışanları ve aileleriyle birlikte sayısı 1 milyona yaklaşan muhasebe camiası 1 Mart’ı muhasebeciler günü 1-7 Mart tarihinide muhasebe haftası olarak kutlamaktadır" diyerek, günlerine dikkat çekti.

Azizoğlu şöyle dedi;

YAŞANAN ORTAM

"Başta Diyarbakır’ın sosyal, kültürel ve ekonomik kalbi olan  Sur da  olmak üzere bölgemizde 3 aydır yaşanan çatışma ortamı,sokağa çıkma yasakları, göçe mecbur kalan insanlarımız  ve  toplumda yaşanan  travma hepimiz derinden etkilemektedir.

Kürt sorununda ve yaşanan süreçte belirsizlik ve silahlı çözüm yöntemleri ,sorunun çözümünü daha da derinleştirecek düşüncesiyle gelecek ile ilgili kaygılarımızı arttırmaktadır. Çatışmalı ortamın toplumda yarattığı derin  tahribatlardan biride ne yazık ki ekonomik tahribattır. Zar zor ayakta kalmaya çalışan bölge ekonomisi bu süreçte büyük bir yara almıştır. İnsanlarımızın canlarını yitirdiği,tarihimizin ve kültürümüzün yok edildiği,kürt sorunun  da çözümün derinleştiği ve ekonominin bitme noktasına geldiği ve binlerce gencin işsiz kaldığı bu günlerde, biz Diyarbakır’da bulunan yaklaşık 500 mali müşavir  meslek mensupları olarak sorunların çözülerek çatışmaların durmasını önceliğimiz olarak kabul ediyoruz."

SAVAŞIN DEĞİL, BARIŞIN

Diyarbakır Mali Müşavirler Odası Başkanı Azizoğlu, daha fazla acılar yaşanmadan çatışmalı ortamın derhal sona ermesini, sokağa çıkma yasaklarının hemen sona erdirilmesi gerektiğini belirterek, "Diyalog ve müzakere kanalarının tekrar açılmasını biz meslek mensupları olarak kamuoyuna savaşın değil barışın muhasebesini yapmak istğimizdeki ısrarımızı ve mücadelemize paylaşmak istiyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler