Savcılar nerde?

Kazada oğlunu kaybeden Süleyman Demirkol: ''Özel yetkili savcılara sesleniyor ve bu davayı yeniden ele alarak sorumlulara gereken cezayı vermelerini bekliyoruz''

Savcılar nerde?

Diyarbakır'da 8 Ocak 2003'te meydana gelen ve 75 kişinin ölümü, 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan uçak kazasında hayatını kaybedenler anıldı.

Kazanın 10. yıl dönümü dolayısıyla kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve kazadan yaralı olarak kurtulanlar, Diyarbakır Havaalanı'nda toplanarak ''75 İnsanın Anısına'' yazılı çelenk ve karanfil bıraktı.

ON YIL ÖNCE YAŞANAN FACİA

Ölenler için dua okunmasının ardından kazada oğlu Ercan Demirkol'u kaybeden emekli öğretmen Süleyman Demirkol, kazada yakınlarını kaybedenler adına yaptığı açıklamada, ili yasa boğan, anne ve babaların ciğerine ateş düşüren vahim ve elem verici kazanın üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen acılarının ilk günkü tazeliğini koruduğunu söyledi.

Demirkol, buna suçluların adalet önüne çıkarılmamasının neden olduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:

AİLELERİN YÜKSELEN ÇIĞLIĞI

''10 yıldır buradan adalet arıyoruz ama adaleti bulamadık. Olayı sorgulayan nöbetçi savcı Mustafa Çelenk kısa sürede ataması yapılınca yerine gelen savcı Mehmet Özel dosyamıza takipsizlik kararı verdi. Gerekçe olarak da pilotun öldüğünü söyledi. Kaptan pilot Alaaddin Yunak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde pilotluk yaparken geçirdiği trafik kazası sonucu gördüğü tedavi netice vermeyince malulen emekli edilmiştir. Malulen emekli olan bir kişiye aynı görev verilmez.

ÖZEL YETKİLİ SAVCILAR NERDE

Bu pilota Türk Hava Yolları'nda kim görev verdi ise 75 insanın katili o kişidir. Bu kişinin yargılanmasını istiyoruz. Biz 10 yıldır ciğer acısı çekerken bu kişi elini kolunu sallaya sallaya yaşamını sürdürüyor. Özel yetkili savcılara sesleniyor ve bu davayı yeniden ele alarak sorumlulara gereken cezayı vermelerini bekliyoruz. Yetkililerden 75 insanın anısına yapılacak hava alanını da bekliyoruz. Ayrıca Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de bize 75 insanın anısına dair park yapma sözüne sahip çıkmasını istiyoruz.''

Kazadan yaralı kurtulan Celal Tokmak, İstanbul'dan dönüşte meydana gelen kazanın üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen kazanın 10 dakika önce meydana gelmiş gibi izlerini taşıdığını söyledi.

RUHSAL DENGESİZLİKLER YAŞANIYOR

Kazadan kurtulmalarının mucize olduğunu ifade eden Tokmak, ''Kazadan sonra 1 yıl tedavi gördüm. Ruhsal olarak da hala tedavim sürüyor. En büyük üzüntümüz kazayla ilgili adalet tecelli etmedi. Buna neden olanları kınıyoruz. Suçluların cezalandırılması için defalarca dava açılmasına rağmen takipsizlik kararı alındı. Ancak bizler bu konunun takipçisi olacağız'' dedi.

Kazada oğlu Ercan Demirkol'u kaybeden Hülya Demirkol ise, bir toplantı için İstanbul'a giden 27 yaşındaki oğlunu kazada kaybettiğini anlatarak, ''Kazada tek evladımı yitirdim. Acımız büyük. Adaletin yerini bulmasını bekliyoruz'' diye konuştu. Mum yakarak yakınlarını ananlardan bazıları gözyaşlarına hakim olamadı. Grup, daha sonra sessizce dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz