Görüş Bildir

Sebze hali alev alev

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, Sebze ve Meyve Hali'ndeki komisyoncu dükkanında yangın çıktı. Alevler kısa sürede yayılırken, gökyüzünü duman kapladı, yangın itfaiye ekiplerinin mücadelesiyle söndürüldü.

Sebze hali alev alev

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, Sebze ve Meyve Hali'ndeki komisyoncu dükkanında yangın çıktı. Alevler kısa sürede yayılırken, gökyüzünü duman kapladı. İhbarla olay yerine 5 yangın söndürme aracıyla gelen itfaiye ekipleri, söndürme çalışması başlattı. Ekiplerin 1 saatlik müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

SEBZE HALİNDE YANGIN ÇIKTI

Merkez Bağlar ilçesinde bulunan Diyarbakır Sebze ve Meyve Hali'ndeki komisyoncuya ait iş yerinde, öğle saatlerinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın 3 iş yerine sıçradı. Dükkanlarda bulunan sebze ve meyveler için kullanılan plastik kasaların alev almasıyla gökyüzünü siyah dumanlar kapladı.

İhbarla olay yerine 5 yangın söndürme aracıyla gelen itfaiye ekipleri, söndürme çalışması başlattı. Ekiplerin 1 saatlik müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Söndürme çalışmalarının ardından yapılan incelemede binlerce kasa ve komisyonculara ait binlerce TL'lik alacağın yazıldığı defterler yandı.

40 BİN TL NAKİT PARA YANDI

Alevlerin iş yerine sıçradığı komisyonculardan Ali Aksu, yangında 40 bin TL nakit parası ile 3 bin dolayında plastik kasasının yandığını belirterek, "Bizim dükkan şu anda tanınmaz hale geldi. 3 bine yakın kasam ve 40 bin TL'ye yakın param vardı. Kül oldu gitti. 70 bin TL'ye yakın zararım var. Canımız sağ olsun. Yangının sebebini bilmiyorum" dedi.

ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ CAN KAYBI YOK

Yangını fark ettikleri gibi müdahalede bulunduklarını anlatan hal esnafından Hasan Aktaş ise "Deponun arka tarafında alev gördük. Koşmamızla alevlerin büyümesi bir oldu. Sonra dükkanlara sıçradı. 4 dükkan zarar gördü. Plastik kasalar yandı. Çok şükür cana zarar gelmedi. Bazı esnafın veresiye defteri de yanmış. Defterde 300 bin lira borç yazılıydı" diye konuştu.

İŞYERLERİMİZ TAMAMEN KÜL OLTDU

İş yerinde hesap yaptıkları sırada yangını fark ettiklerini ifade eden Mehmet Ekin, "Arka tarafta kasalarımız vardı. Müdahale etmeye çalıştık. Baş edemeyince itfaiyeyi aradık. Ne dükkan kaldı ne kasa. Kasalar, defterler, yazıhane hiçbir şey kalmadı" diye konuştu.

Ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi