Şehir hastanesi inşaatı başladı!

Yapımı ve ihale aşaması adeta yılan hikayesine dönen ve ikinci kez ihalesi 4 milyar lira civarında yapılan Diyarbakır Şehir Hastanesinin inşasına başlandığı açıklandı. Vali Su, “24 ay içerisinde projenin tamamlanmasını hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Şehir hastanesi inşaatı başladı!

2015’ten buyana yapılması hayal edilen ve geçtiğimiz iki yıl önce ihalesi yapılan ancak yüklenici firma tarafından tek bir çivi çakılmadan zamana bırakılan ve geçtiğimiz aylarda mevcut fiyatının 4 katı civarında, 4 milyar liraya ihale edilen Diyarbakır Şehir Hastanesi’nin yapımı için, yeni yüklenici firma çalışmanın startını verdi. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, merkez Kayapınar ilçesinde 1000 yatak kapasiteli Diyarbakır Şehir Hastanesinin inşa edileceği alanda inceleme yaptı.

24 AYDA BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Vali Ali İhsan Su, Kayapınar ilçesinde yapım çalışmalarına başlanan 1000 yatak kapasiteli Diyarbakır Şehir Hastanesi proje alanı ile Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Binası içerisinde açılan kliniklerde incelemelerde bulundu. Vali Su’ya, Kayapınar Kaymakamı Arif Karaman ile İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu ile yüklenici firma yetkilileri ve ilgili kurum yetkilileri de eşlik etti.

YENİ AÇILAN KLİNİKLER GEZİLDİ

 Vali Su, projenin tamamlandığında Diyarbakır’ın modern bir sağlık kompleksine kavuşacağını ifade ederek, “Diyarbakır Şehir Hastanesi'nin inşaat çalışmaları başladı. Burada bölgemiz ve ilimiz açısından son derece önemli projeyi hayata geçirmeye başladık. 24 ay içerisinde projenin tamamlanmasını hedefliyoruz. Diyarbakır Şehir Hastanesi bölgemiz ve ilimiz açısından son derece önemli sağlık yatırımı” dedi.  

Vali Su daha sonra, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Binası içerisinde açılan kliniklerde incelemelerde bulundu. Ziyareti esnasında yeni açılan Hematoloji Onkoloji Kliniği ile Pediatrik Kardiyo Vasküler Cerrahi (KVC) kliniğinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Su, hastanede tedavi gören hastaları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Kaynak: Diyarbakır Söz