Şehirde sis etkisi!

Yoğun sis nedeniyle şehir merkezinde trafikte aksamalar yaşandı. Trafik kazaları olurken, trafik ekipleri sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Şehirde sis etkisi!

Son 48 saat yağışlı bir hava geçiren Diyarbakır'da yaşanan yoğun sis nedeniyle şehir merkezinde trafikte aksamalar yaşandı. Trafik kazaları olurken, trafik ekipleri sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

YOĞUN SİS ETKİSİ

Kentte sabah saatlerinde etkili olan sis, trafikte aksamalara neden oldu. Görüş mesafesinin düştüğü Diyarbakır-Şanlurfa, Diyarbakır-Elazığ ve Diyarbakır-Bingöl karayollarında trafik ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

SÜRÜCELER UYARI

Kayapınar ilçesinde yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 50 metrenin altına düştü. Sürücüler farlarını ve dörtlülerini yakıp, hızlarını düşürerek ilerledi. Bu arada sis nedeniyle güzel manzaralar oluşturdu. Yüksek katlı yapılar ise sis bulutunun altında kaldı.

KAZA YAŞANDI

Kaza, önceki gece Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi- Şanlıurfa karayolunda meydana geldi. Sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği 23 HT 228 plakalı TIR ile karşı yönden gelen sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen hafif ticari araç çarpıştı. Kazada, 6 kişi yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Hafif ticari araçta sıkışan yaralılar, itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı 6 yaralı kentteki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.  Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan karayolu, araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz