Görüş Bildir

Şehit Aylığı Bağlandı

Diyarbakır merkez Sur ilçesi Dürümlü mezrasında PKK tarafından yapılan saldırıda hayatını kaybeden 15 köylü için 492 bin lira terör tazminatı ödendi. Ayrıca her aileye aylık bağlanacak, birer kişi işe alınacak.

Şehit Aylığı Bağlandı

Diyarbakır merkez Sur ilçesi Dürümlü mezrasında PKK tarafından 15 ton bomba yüklü kamyonla yapılan saldırıda hayatını kaybeden 16 kişiden 15'ine terör tazminatı ödendi.

Bir kişinin işlemlerinin devam ettiği belirtilirken, her aileye aylık bağlanacağı ve birer kişinin kamu kurumlarında işe alınacağı öğrenildi.

12 Mayıs'ta Sarıkamış köyü Dürümlü mezrasında tehdit ettikleri köylüler tarafından takip edildiklerini anlayan PKK'lı teröristlerin yol ortasına bıraktıkları bomba yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu Yenişehir ilçesine bağlı Tanışık köyünden 16 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi yaralandı.

ŞEHİTLİK MAAŞI BAĞLANDI

Hayatını kaybedenler için Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan çalışmalar tamamlandı. Tümü sivil şehit sayılacak. Hayatını kaybeden 16 köylüden 15'i için gerekli çalışmalar yapılarak tazminatları ödenirken, 1 kişi için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Kişi başı 32 bin 850 lira tazminat ödenirken, toplamda 492 bin 750 lira ödeme yapıldığı kaydedildi. Ayrıca 16 kişinin ailelerden birer kişinin devlet tarafından işe alınacağı ve her aileye maaş bağlanacağı öğrenildi

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi