Şehit yakınlarına ziyaret!

Diyarbakır'da düzenlenen programlar kapsamında, İstanbul'da 15 Temmuz 2016'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen 7 çocuk babası Askeri Çoban'ın Ergani ilçesinde yaşayan ailesi ziyaret edildi.

Şehit yakınlarına ziyaret!

Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, ziyarette şehidin eşi Makbule Çoban ve babası Mehmet Çoban ile görüştü.

KAYMAKAM ZİYARETİ

Öztürk, Çoban ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Şehitlerimiz başımızın tacıdır. Onların sayesinde bu devlet var. Devletimize milletimize Allah zeval vermesin. Sizlerin huzurunda bütün şehit ailelerinin ellerinden öpüyoruz. Devletimiz her zaman şehit ailelerinin yanındadır." dedi.

Çoban ailesi de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kaymakam Öztürk'e teşekkür etti. Ziyarette, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa İşlek, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Tahta, İlçe Müftü Abdurrakip Arslan ve 15 Temmuz Şehitler Derneği Başkanı Bedri Çoban da yer aldı.

251 KAHRAMAN ANISINA 251 FİDAN TOPRAKLA BULUŞUYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de hain darbe girişimini engellemek için canını siper edip, şehit düşen 251 kahramanın anısına 251 fidan dikiyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, kent merkezinde yer alan camilerin bahçesine 249 fidanın dikimini gerçekleştirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz