Şehitler uğurlandı

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi'nde teröristlerce şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Tolga Sağlam'ın cenazesi toprağa verilmek üzere törenle Aydın'a, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ümit İnan'ın cenazesi ise Kocaeli'ne uğurlandı.

Şehitler uğurlandı

Sur İlçesi'nde hendek kazıp barikatlar oluşturan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen operasyon sırasında dün çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Uzman Çavuş Tolga Sağlam için bu sabah tören düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesi'ndeki törene Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ile askeri ve sivil yetkililer katıldı.

Tören, Ankara Jandarma Özel Harekat Taburu'ndan Diyarbakır'a atandıktan sonra merkez Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Sağlam'ın Türk bayrağına sarılı tabutunun katafalka konulması ve saygı duruşu ve özgeçmişinin okunması ile başladı. 7'nci Kolordu Komutanlığı'ndan Üsteğmen Burak Tunç Bilek yaptığı konuşmada son dönemde bölücü terör örgütünün Türkiye'nin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirtti. Üsteğmen Bilek, şöyle dedi:

İNANÇ VE KARARLILIKLA MÜCADELE EDECEĞİZ

"Hukuk, temel hak ve özgürlükleri, eşitlik ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak, devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuk, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasın; Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz."

Törende daha sonra, Jandarma Uzman Çavuş Tolga Sağlam'ın cenazesi defnedilmek üzere eşinin isteği üzerine Aydın'a uğurlandı.

CİZRE'DE ŞEHİT OLAN UZMAN ÇAVUŞ İÇİN ŞIRNAK'TA TÖREN

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ümit İnan için Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Şırnak Emniyet Müdürü Celal Sel ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığındaki törende şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi katafalka konulduktan sonra öz geçmişi okundu ve dua edildi. Törenin ardından şehit İnan'ın cenazesi memleketi Kocaeli'ye gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz