Şehitlere Son Görev

DİYARBAKIR'ın merkez Sur ilçesinde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan özel harekat polisi Mustafa Katırlı, ve Cizrede şehit olan Astsubay Mehmet Burak Demirci ile Jandarma Uzman Çavuş Halil Karakuşoğlu için cenaze töreni düzenlendi.

Şehitlere Son Görev

DİYARBAKIR'ın merkez Sur ilçesinde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan özel harekat polisi Mustafa Katırlı, ve Cizrede şehit olan Astsubay Mehmet Burak Demirci ile Jandarma Uzman Çavuş Halil Karakuşoğlu için cenaze töreni düzenlendi.

ŞEHİT DÜŞEN POLİS

Sur İlçesi'nde açılan hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak üzere düzenlenen operasyonunu 4'ncü günde önceki gün Kurşunlu Camii için bulunduğu esnada PKK'lıların açtığı ateş sonucu şehit olan özel harekat polisi Mustafa Katırlı için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde uğurlama töreni düzenlendi. Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kamu kurum temsilcileri ve şehit yakınlarının katıldığı törende Emniyet Müdürü Adnan Taşdan konuşma yaptı. Emniyet Müdürü Taşdan, teröristlere karşı tek bir yürek olup, onlara karşı kararlı bir mücadele sürdüreceklerini anlatırken şöyle dedi:

DEVLETİN BEKASI İÇİN

"Devletin bekası uğruna şehit düşen kahramanımıza veda etmenin derin acısını yüreğimizde taşımaktayız. Bizler ülkemizin birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan, masum insanlara karşı acımasızca korku ve şiddet uygulayan hainlere karşı tek bir yürek olarak kararlılıkla sona kadar mücadele edeceğiz. Bu topraklar üzerinde yabancıların ucuz taşeronluğunu yapanlar hiçbir zaman kirli emellerine ulaşamayacaklar ve yaptıklarının bedelini en ağır bir şekilde ödeyecekler."

Dini vecibelerin yerine getirilmesinden sonra törene katılan polis özel harekat ekipleri, tarafından tekbir getirilerek, şehidin tabutu cenaze aracına taşındı. Şehit polis memuru Mustafa Katırlı'nın cenazesi yakınlarının gözyaşlarıyla, toprağa verilmek üzere memleketi Kahramanmaraş'a gönderildi.

KAHRAMANMAŞ'TA

Şehit polis Katırlı'nın cenazesini, Kahramanmaraş Havaalanı'nda Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti milletvekilleri İmran Kılıç, İlker Çitil, babası Ali Katırlı, annesi Muhterem Katırlı, kardeşleri ile protokol üyeleri ve meslektaşları karşıladı. Cenaze aracına konulan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan babası Ali ile annesi Muhterem Katırlı, gözyaşı döktü.  Necip Fazıl Şehir Hastanesi morguna konulan şehit Katırlı'nın cenazesi, ikindi vakti Pazarcık İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

CİZRE'DEKİ ŞEHİTLER

Buarada, Cizre İlçesi'nde bir otomobil tamircisine giderken PKK'lılar tarafından otomatik silahlarla ateş açılması sonucu dün şehit olan Astsubay Mehmet Burak Demirci ile Jandarma Uzman Çavuş Halil Karakuşoğlu için Şırnak'ta uğurlama töreni düzenlendi.

Şehitlerden Astsubay Mehmet Burak Demirci'nin 4 yıldan bu yana Cizre'de görev yaptığı belirtildi. Eşi de Cizre'de polis olarak görev yapan Demirci'nin 3 ay önce bebeği olmuştu. Şehit Uzman Çavuş 39 yaşındaki Halil Karakuşoğlu da eli ve 2 çocuk babasıydı.

Şehit askerler Astsubay Demirci ile Uzman Çavuş Karakuşoğlu'nun cenazeleri törenin ardından helikopterle Şerafettin Elçi Havalimanı'na getirildi. Astsubay Mehmet Burak Demirci'nin cenazesi buradan toprağa verilmek üzere memleketi Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ne, Uzman Çavuş Halil Karakuşoğlu'nun cenazesi de memleketi Gaziantep'in Nizip İlçesi'ne gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz