Şehitlere son görev!

Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurları Turgut ve Mavitaş ile teknisyen Boğa için tören düzenlendi

Şehitlere son görev!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurları Semih Turgut ve İsmail Mavitaş ile teknisyen Mehmet Hanefi Boğa için tören gerçekleştirildi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürülüğünde düzenlenen törende şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Güneş, törende yaptığı konuşmada, ülkenin birlik beraberliğine kasteden, ilin huzur ve güven ortamına gölge düşürmek isteyen hainlerce saldırı düzenlendiğini söyledi.

"Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne yönelik bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 2 polis memurumuz, 1 sivil personelimiz ve 6 vatandaşımız olmak üzere toplam 9 kişi şehit düşmüş. Çok sayıda vatandaşımız ve meslektaşımız yaralanmıştır." diyen Güneş, mazisi şan ve şerefle dolu olan ve neferi olmaktan gurur duydukları teşkilatlarından 3 kişiyi daha kaybetmenin acısının herkesi derinden yaraladığını belirtti.

ASLA YILDIRAMAYACAKLAR

Güneş, bu tür hain saldırıların kendilerini asla yıldırmayacağını vurguladı.

Törene katılan şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı. Vali Hüseyin Aksoy şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Polis memurları şehit olan meslektaşlarının naaşını tekbirlerle cenaze aracına taşıdı.

Vali Aksoy, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla'nın katıldığı törenin ardından şehit Turgut'un naaşı Nevşehir'e, şehit Mavitaş'ın cenazesi Kayseri'ye, teknisyen Mehmet Hanefi Boğa'nın cenazesi ise Diyarbakır'ın Eğil ilçesine uğurlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler