Şehitlikte patlama 1 ölü

Yenişehir ilçesinde bir evde meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 4 çocuk yaralandı. Ölen kişinin "canlı bomba" olduğu öne sürülüyor.

Şehitlikte patlama 1 ölü

DİYARBAKIR'ın Yenişehir İlçesi Benusen Mahallesi'ndeki bir evde meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, Üçgül ailesinden 4 çocuk ise yaralandı.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi Benusen Mahallesi'nde önceki akşam saat 19.00 sıralarında bir evde henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Şiddetli patlamada ev harabeye dönerken, çevresinde bulunan binaların da camları kırıldı, bazı evlerde hasar meydana geldi.

EVDE PATLAMA

Patlama üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Patlamanın yaşandığı evde yapılan incelemede E.Y isimli bir kişi feçi şekilde parcalanarak öldüğü, yaşları üç ila 8 arasında değişen Üçgül aile fertlerine mensup 4 çocuk ta yaralandı. Yaralı çocuklar ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Patlama nedeniyle polis, evin bulunduğu caddeyi trafiğe kapatarak güvenlik önlemleri aldı. Polis ekipleri patlamadan neden kaynaklandığını belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Patlamanın yarattığı tahribat sabah olunca ortaya çıktı.

EVLER HASAR GÖRDÜ

Gece patlayan bombanın etkisini atlatamayan mahallelinin yaşadığı tedirginlik ve korku hala gözlerinden okunurken, evleri kullanılmaz hale gelen ev sakinleri, o anları anlattı. Saat 19.00 sıralarında Şehitlik mahallesi Ben-u Sen semtinde 236. sokakta medya gelen patlamada 6 ev kullanılamaz hale gelirken, onlarca ev de hasar gördü. Patlamanın yaşandığı sokakta bulunan kimi evlerin dış duvarının yıkıldığı kimisinin de kapı ve pencerenin yerinden söküldüğü ve aynı sokaktaki 3 otomobilin de tahrip olduğu görüldü.

HERKES ÇIĞLIK ATIYORDU

Patlama anında namaz kıldığını söyleyen Şahin Dülger İlkha'ya yaptığı açıklamada, patlama anının dehşetini şöyle anlattı: 'Sanki deprem olmuş gibi bir gürültü geldi. Ondan sonra dışarıya çıktım. Sokağımız ana baba günüydü. Komşularımız hepsi çığlık atıyordu. Ben sokakta telefonumun ışığıyla yere baktığımda ceset gördüm. Cesetin belden yukarısı yoktu. Mahallemizin halini de görüyorsunuz zaten. Patlama olduğunda çocuklarım çok korktu. Halen çocuklarım korkudan dışarıya çıkmıyor. Patlama anında korkudan çocuklar tir tir titriyordu. Yetkililerden hasarımızın giderilmesini talep ediyoruz. Görüyorsunuz mahallemiz Sur'a dönmüş.'

SIRTINDAN KAGASINDAN YARALANDI

Patlamada çocuklarının yaralandığını söyleyen Şerif Üçgül, patlama anında çocuklarını alarak güvenli bir bölgeye götürdüğünü, sırtından ve kafasından yaralanan çocuklarını, hastaneye kaldırarak tedavi ettiklerini dile getirdi.

Patlamada evinin kullanılmaz hale geldiğini ifade eden Üçgül, eşyalarının da kullanılmaz hale geldiğini ve Kaymakamlık ve Valilikten kendilerine yardım yapılmasını istedi.

Kız kardeşi ile beraber hastaneye gittiğini, patlamanın o anda meydana geldiğini söyleyen Veysi Gültekin ise  sabah evlerine döndüğünde evlerinin kullanılmaz hale geldiğini belirtti.

Gültekin, “Komşularımız bize haber vererek evimizin zarar gördüğünü söylediler. Ardından eve geldim. Manzara karşısında şok oldum, ne yapacağımı bilemedim. Böyle bir şey ile karşılaşacağımı tahmin bile edemiyordum. Allah'a şükürler olsun ki anneme bir şey olmamış, ama evimiz kullanılamaz hale geldi.” dedi.

ÇOCUKLARIN FERYADI

Kendilerinin içeride iken dışarıda bir patlama meydana geldiğini ifade eden Şükriye Açan ise “Çocuklar feryat ediyordu. Büyük çocuğum Kur'an okuyordu. Biz de yemek yiyor, sofradaydık. Eşim hamaldır geçimimizi zor sağlıyoruz. Yetkililerden evimizde meydana gelen hasarı onarmalarını talep ediyorum.” şeklinde konuştu.

VALİLİK: EL YAPIMI PATLAYICI TAŞINIRKEN PATLADI

Diyarbakır Valiliği, kentte akşam saatlerinde meydana gelen ve 1 kişinin öldüğü patlamada 4 kişinin de yaralandığını açıkladı. Patlamada ölen 19 yaşındaki E.Y.'nin PKK terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunmaktan kaydı bulunduğunu açıkladı. Valilik açıklamasında şöyle denildi: '1 Mart 2016 günü saat 19.00 sıralarında ilimiz Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi 236 sokak üzerinde bir patlama meydana geldiği ihbarının alınması üzerine emniyet müdürlüğümüze bağlı ekipler olay yerine sevk edilmiştir. Yaşanılan patlamaya ilişkin olarak yapılan ilk incelemelerde, 1997 doğumlu E.Y., isimli bir erkek şahsın olay yerinde hayatını kaybettiği, yaşları 3 ila 8 arasında değişen toplam 4 çocuğun ise yaralandığı tespit edilmiştir. Yaralı çocuklar tedavileri için hastanelere sevk edilmiştir.

EYLEM FAALİYETİ İÇİN

Hayatını kaybeden şahsın yapılan parmak izi sorgulamasından şahsa 'kamu malına zarar vermek, PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak' suçlarından adli işlem yapıldığı tespit edilmiştir. Olay yerinde yapılan incelemelerde tüp içerisine hazırlanmış el yapımı bombaya ait parçalar elde edilmiştir. Tüp içerisine hazırlanmış el yapımı bombanın E.Y. isimli şahıs tarafından taşınması esnasında patladığı değerlendirilmektedir. Patlamanın meydana geldiği sokak üzerinde bulunan ikametlerde maddi hasar meydana gelmiş, konu ile ilgili adli tahkikat başlatılmıştır.'

Kaynak: Diyarbakır Söz