Şehri gerdiler!

DİYARBAKIR'da sokağa çıkma yasakları ve operasyonları protesto etmek için yolları kapatmak isteyen göstericilere, polis gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Polis, olayların yaşandığı bölgede sivil vatandaşlara, "Güvenliğiniz açısından siviller burayı terk etsin" anonsları yaptı.

Şehri gerdiler!

Yenişehir ilçesinde toplanan, aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ile HDP ve DBP il eş başkanlarının da bulunduğu bir grup, sokağa çıkma yasağı ile terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü Sur ilçesine yürümek istedi.

YİGİTALP'IN İDDİABI

Polisin yürüyüşüne izin vermediği grup adına açıklama yapan Yiğitalp, operasyonların sürdüğü Sur ilçesindeki Fatihpaşa, Hasırlı ve Savaş mahallelerinde en az 200 sivilin bulunduğunu iddia ederek, bir süre önce yaptıkları girişimler sonunda bazı vatandaşların ilçeden çıkarıldığını söyledi. O bölgede çocukların da bulunduğunu ileri süren Yiğitalp, Sur'daki sokağa çıkma yasağına son verilmesini istedi.

AÇIKLAMA SONRASI

Kentin merkezi olan Yenişehir İlçesi Ekinciler Caddesi üzerinde toplanan grup, caddeyi trafiğe kapatmak istedi. Cadde üzerine barikatlar kurmak isteyen gruba polis, gaz bombası ve TOMA'lardan basınçlı suyla müdahale etti. Yaşanan olaylar nedeniyle kentin en önemli caddesi üzerinde bulunan esnaf kepenklerini kapatırken, alışveriş için bulunan vatandaşlar da caddeden ayrıldı.

'SİVİLLER TERK ETSİN' ANONSU

Polis ekipleri cadde üzerinde bulunan sivil vatandaşlara yönelik, "Güvenliğiniz açısından siviller burayı terk etsin" anonsları yaparak uyarıda bulundu. Olaylar sırasında ara sokaklara kaçan göstericiler polislere taşlı saldırıda bulundu. Bir süre devam eden olaylarda göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Polis, cadde üzerinde ve çevresinde aldığı geniş güvenlik önlemlerini sürdürdü. Yaklaşık 1 saat süren olayların ardından cadde üzerindeki esnaf temizlik yaparak yeniden işyerlerini açtı.

Kaynak: Diyarbakır Söz