Görüş Bildir

Şehri geren kaza!

Gevran caddesinde askeri zırhlı araç çarptığı yaşlı kadını ezerek öldürdü. Kaza yerinde toplanan öfkeli kalabalık yaşananlara tepke gösterdi, polis plastik mermi ve gaz bombasıyla müdahale ederek dağıttı.

Şehri geren kaza!

Diyarbakır'da askeri zırhlı aracın bir kadına çarparak ölümüne neden olması, olayların çıkmasına neden oldu. Kaza yerinde toplanan öfkeli kalabalık, askeri araca taş ve sopalarla saldırırken, polis kalabalığı plastik mermi, gaz bombası ve basınçlı su ile dağıttı.

YOLUN KARŞISINA GEÇMEK İSTERKEN

Alınan bilgiye göre korkunç kaza, Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi Gevran Caddesi üzerinde dün saat 13.15 sıralarında meydana geldi. Askeri zırhlı araç cadde üzerinde yolun karşısına geçmeye çalışan 55 yaşındaki Hatun Elhuman'a kadına çarptı. Aracın altında kalan Diyarbakırlı Hatun Elhuman feci şekilde ezilerek can verdi.

VATANDAŞLAR BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

Kadının ölümü üzerine toplanan bir grup kazaya tepki gösterdi. Öfkeli kalabalık, "hükümete ve devlete" yönelik sloganlar atarak kazaya karışan araca taş ve sopalarla saldırdı. Gerginlik üzerine bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevk edilerek, kalabalık sakinleştirilmeye çalışıldı. Öfkeli kalabalığın taş ve sopalı saldırısı üzerine polis ekipleri plastik mermi, gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etmek zorunda kaldı. Olaylar bir süre devam etti.

POLİS HAVAYA ATEŞ EDEREK DAĞITTI

Kazanın meydana geldiği cadde polis ekipleri tarafından araç trafiğine kapatılırken, Hatun Elhuman'ın cesedi olay yerinden ambulansla alındı. Elhuman'ın cesedi, otopsi için Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne götürüldü.   Kaza sonrası tepki gösteren grubun eylemi nedeniyle Gevran Caddesi de yaklaşık 1 saat trafiğe kapalı kaldı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. HDP Diyarbakır Milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Sibel Yiğitalp, olay yerine gelerek polisten bilgi aldı.

ASKERİ ARAÇ, EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE TAHSİS EDİLMİŞ

Buarada, Elhuman adlı kadına çarparak ölümüne nebep olan zırhlı askeri aracın, 3 ay önce Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne geçici olarak tahsis edildiği öğrenildi.  Askeri aracın bu yüzden plakasının üzerine '21 A 1453' plakasının yapıştırıldığı belirtildi. Araca da şehit polis memuru Mustafa Turanlı'nın adının verildiği kaydedildi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi