Semanur'ın Çığlığı

Sur'un Hasırlı mahallesinde oturan İnce ailesinin en küçük çocuklarından 11 yaşındaki Sinem Nur İnce, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Semanur'ın Çığlığı

Muhammet YILDIZ/Mehmet Can TUNÇ

Okulda bulunan kimyasalların üzerine düşmesi sonucu vücudunun yüzde 70’i  yanan Sinem Nur İnce, ‘Artık bende arkadaşlarım gibi her şeyi giymek istiyorum’ diyerek destek istedi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 01.12.2015 tarihinde terör örgütü mensuplarına yönelik başlatılan operasyonlarda Sur ilçesinden, Bağlar ilçesine göç etmek zorunda kalan Semanur İnce, ailesi devlettin uzanacak yardım elini bekliyor.

Geçtiğimiz yıl Mardin Kapı İlköğretim Okulunda bulunan kimyasal maddelerin üzerine düşerek vücudunun yüzde 70'i yanan 11 yaşındaki Siinem Nur İnce, yanıklarından dolayı acı çektiği için yaşıtları gibi elbise giymeye hasret kaldı.

Söz habere konuşan anne Perehnaz İnce, “ kızım her şeye hasret kaldı” diyerek şunları ifade etti.

Anne İnce, “ Sur mağdurlarından biriyim. Okulda bulunan kimyasallardan dolayı kızımın vücudunun yüzde 70’i yanmış durumda. Maddi durumumuz olmadığından dolayı bir türlü tedavi yaptıramıyoruz. Kızım Mardin Kapı İlköğretim Okulunda okumakta bir gün okula gittiği zaman okulda bulunan ve müdürün ihmalsizliğinden dolayı kızım artık insan içine çıkamaz hale geldi. Hatta müdür kendisi bile söyledi bu kimyasal demire bile dökülürse demir bile erir diye” ifade etti.

“Arkadaşları dalga geçiyor”

Kızının da yaşıtları gibi giyinip gezmek istediğini söylenen gözü yaşlı anne İnce, “Kızım 11 yaşında kendi yaşıtları gibi pantolon giymek istiyor. Sokağa çıktığı zaman arkadaşları onunla dalga geçiyor, biz pantolon giyebiliyoruz, sen giyemiyorsun diye. Bunun üstüne kızım ağlayarak eve geliyor ve üzülüyor. Bu yüzden dolayı kızımın psikoloji çok bozuldu. Kızım bize hep diyor vücudumu iyileştirin, tedavi yaptırın bizimde maddi durumumuz olmadığından dolayı bir şey yapamıyoruz” diye konuştu.

“Devletten kızıma yardım bekliyorum”

Elinde avucunda bulunan herşeyi kızının tedavisi için harcadığını, çevreye borçlandığını söyleyen Anne İnce, "Ne olur devlet yetkilileri bizim sesimizi duysun ve kızıma yardım etsin. Çünkü artık dayanamıyorum her zaman kızım gelip yanıma ağlıyor. Arkadaşlarım kolsuz elbise giyiyor ben giyemiyorum, arkadaşlarım kot pantolon giyiyor ben giyemiyorum diye hep ağlıyor. Artık ne yapacağımızı bilmedik ve sizin aracılığınızla buradan devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz. Çünkü kimse bize yardım etmiyor.

“Konuyla ilgili suç duyursun da bulundum”

Anne İnce, “Gerekli yerlere başvuruda bulunduk. Ama başvurumuz red edildi, okul müdürü tarafından çünkü okul müdürü bu benim malzememdir okulda deney için getirdim. Düşünün deney için o kimyasalların ne işi var. Ben sordum o maddeler özel okullarda olur, küçük okulda olmaz. Bu yüzden dolayı kızımın hakkını sonuna kadar arayacağım” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler