Serinlemek isteyince!

Tarihi Ongözlü Köprü yakınlarındaki bir kafede çalışan 18 yaşındaki Hasan Akdoğan, serinlemek için Dicle Nehri'ne girdi. Akdoğan'ın akıntıya kapılarak gözden kaybolduğunu fark edenler, durumu AFAD, jandarma, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede bölgeye giden ekipler, akıntıya kapılarak kaybolan Akdoğan'ın üç saat sonra bulundu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Akdoğan kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Serinlemek isteyince!

Diyarbakır’ın Sur ilçesi Ongözlü Köprü civarında bulunan Dicle Nehri'ne arkadaşlarıyla beraber serinlemek için giren genç suda kayboldu. Arama çalışmaları botlarla başladı.

KAFE ÇALIŞANI SUYA GİRDİ

Olay, Diyarbakır’ın Sur ilçesi Ongözlü Köprü civarında bulunan Dicle Nehri'nde meydana geldi. İddiaya göre, Akdoğan bir grup arkadaşıyla birlikte serinlemek için Dicle Nehri'ne girdi. 18 yaşındaki Hasan Akdoğan bir süre suda yüzdükten sonra aniden çırpınmaya başladığı görüldü.

AKINTIYA KAPILINCA KAYBOLDU

Arkadaşlarının haber vermesi üzerine olay yerine çağrılan 112 sağlık ve Büyükşehir Belediyesi dalgıç ekipleri Akdoğan’ı botlarla aramaya başladı. Henüz haber alınamayan Akdoğan’ın aile fertleri olay yerinde sinir krizleri geçirerek bayıldı.

3 SAAT SONRA BULUNDU

AFAD ekiplerinin Akdoğan'ın akıntıya kapıldığı bölgede başlattığı su altı arama çalışması üç saat sürdü. 3 saatlik arama çalışmalarında Akdoğan'ın baygın halde akıntıya kapıldığı yerden 200 metre uzaklıktaki bir bölgede ulaştı.

Sağlık görevlilerince olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından Hasan Akdoğan, hastaneye götürüldü.  Selehaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Akdoğan, burada doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz