Serra bucak ve doğan hatun kimdir?

DEM Partinin Diyarbakır Büyükşehir belediye başkan adayları kimdir. İşte kariyerleri…

Serra bucak ve doğan hatun kimdir?

İsimleri daha önce pek fazla duyulmayan Serra Bucak ve Doğan Hatun’un kim olduğu merak konusu oldu. İşte o iki adayın hayatları.

SERRA BUCAK KİMDİR?
Aslen Siverekli olan Ayşe Serra Bucak, 1976 Diyarbakır dünyaya geldi. 1995 yılında İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesinden, 2006 yılında Almanya’da Köln Üniversitesi- Alman Dili ve Edebiyatı ile Pedagoji bölümlerinden mezun oldu. 2014-2016 yıllarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan danışmanlığı ve meclis üyeliği yaptı

DOĞAN HATUN KİMDİR?
1985 Diyarbakır Kulp İlçesi’nde dünyaya geldi. İlk Öğretim Okulunu Lice Yatılı Bölge Okulu’nda okudu. Liseyi Diyarbakır Namık Kemal Lisesi’nde okudu. Dicle Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünü bitirdi. 2016 yılından beri Diyarbakır Maden Mühendisleri Diyarbakır Şube Eş Başkanlığı yaptı. Özel firmalarda danışmanlık yaptı. 2018-2022 yılları arasında TBMOB İl Koordinasyon Kurulu sekreterliğini, Amed Emek ve Demokrasi Platformu dönem sözcülüğü, Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Kurulu’nun kurucu üyeliğini yaptı. Maraş merkezli depremde Diyarbakır’da kurulan kriz masasının sözcülüğünü yaptı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz