Görüş Bildir

Sevdikleriniz sizi evlerinde bekler

Diyarbakır’da 2 Aralık’tan beri sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların yaşandığı Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camiden bir ilk gerçekleşti. Görevli bir komutan cami hoparlöründen PKK'lılara 'teslim olun' çağrısı yaptı. Vatandaşların da dikkatle dinlediği anonsta şöyle denildi;

Sevdikleriniz sizi evlerinde bekler

PKK’lıların hendek kazıp barikat kurduğu Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şiddetli çatışmalar devam ediyor. 2 Aralık’tan beri sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçede önceki geceden beri yoğun çatışmalar yaşanıyor. Örgüt üyelerinin yoğunlukta bulunduğu Sur ilçesi Hasırlı mahallesi Yıkıkkaya Sokak güvenlik kuvvetleri tarafından tamamen temizlendi. Açılan hendek ve barikatlar tek tek kapatılırken, bölgede tespit edilen el yapımı patlayıcılar imha ediliyor.

SUR'DAKİ OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Asker ve polis tarafından kontrolün sağlandığı bölgeye götürülen iş makineleri ile hendek ve barikatlar temizleniyor. Karayolları ve Devlet Su İşleri bünyesindeki iş makineleri asker ve polis gözetiminde bölgeye götürülerek kazılan hendek kapatıldı, barikatlar tek tek kaldırıldı. İş makineleri çalışırken Polis Özel Harekat ve Jandarma Özel Harekat timleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

İŞ MAKİNALARI HENDEKLERİ KAPATIYOR

İş makineleri ile hendek ve barikatlar temizlenirken, teröristler tarafından bölgeye döşenen EYP'ler tek tek bulunup imha ediliyor. Bir yandan örgüt militanlarının geride bıraktığını temizleyen asker ve polis, diğer yandan bölgede operasyonlarını sürdürüyor.

Çatışmalar, Hasırlı Mahallesi'nde yoğunlaşırken Gazi Caddesi üzerinde bulunan İslam’ın beşinci Harem-i Şerifi olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Cami minaresinden bir ilk gerçekleşti. Tarihi caminin hoparlöründen operasyonda görevli bir komutan teröristlere "teslim olun" çağrısı yaptı.

CAMİ HOPARLÖRÜNDEN "TESLİM OLUN" ÇAĞRISI

İlçenin bir çok noktasından duyulan anonsu vatandaşlar da dikkatle dinlerken, PKK'lılara yapılan "teslim olun" anonsunda şöyle denildi:  "Peygamberler ve nebiler şehri, size mübarek Ulu Camiden sesleniyorum, Sur bölgesi içinde oluşturduğunuz bu terör olaylarına son verin, teslim olun. Burada yaşayan insanları daha fazla mağdur etmeyin, teslim olun. Daha fazla ölüme neden olmayın. Devletimizin mücadele ve kararlılığı ortadadır. Ölümü değil yaşamayı seçin, teslim olun. Sevdikleriniz sizi evlerinde bekler, teslim olun. Soğuk, açlık ve sefalet içinde toprak altında yaşamayı değil, devletin güvencesinde sevdiklerinizle yaşayın, teslim olun. Bu topraklarda barış ve kardeşlik içinde yaşamak beraber yaşamak için teslim olun. Hep beraber yaşamak için teslim. Güvenlik güçlerimize teslim olun."

YARALI ASKERLER GATA'YA GÖNDERİLDİ

Önceki gün Dabanoğlu mahallesinde tuzaklanmış bombanın imha edilmesi sırasında meydana gelen patlamada yaralanan askerlerden durumu ağır olan bir asker ise GATA'ya sevk edildi. Bölgede çatışmalar devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi