"Şeyh Sait Bulvarı" kararına STK'lardan tam destek

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yapılacak yolun "Şeyh Sait Bulvarı" olarak isimlendirileceği kararını desteklediklerini duyurdu.

Kentte faaliyet yürüten İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır'ın kadim kimliğine yakışır projeleri hayata geçiren kim olursa olsun sonuna kadar destekçisi olacaklarını vurguladı.

Açıklamada,

"Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada, Silvan yolunu Elazığ yoluna bağlayacak olan çevre yolunun ‘Şeyh Sait Bulvarı’ olarak isimlendirileceği belirtilmiştir. Öncelikle başta Diyarbakır halkı olmak üzere, bölge haklarını ve bu ülkede yaşayan tüm Müslümanları memnun eden bu olumlu gelişme için Büyükşehir Belediyesi yetkililerini tebrik ediyoruz. Diyarbakır’ın kadim kimliğine yakışır böylesi projeleri hayata geçiren kim olursa olsun sonuna kadar destekçisi olacağımızı bu vesileyle bir kez daha hatırlatıyoruz."

denildi.

Irkçı kesimin saldırılarına dikkat çekline açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin paylaşımında çevre yoluna 'Şeyh Sait Bulvarı' ismini verdiğini açıklamasının adından ırkçı ve Kemalist çevrelerde bir linç kampanyası başlatıldı. Merhum Şeyh Said Efendi ve onunla birlikte mücadele eden dava arkadaşlarına yönelik çok çirkin hakaretlerde bulunan bu ırkçı kesimler belediyenin mezkûr olumlu girişiminin iptal edilmesi için adeta bir kampanya başlattılar. Bu ırkçı zevat İslam adına ortaya konan her şeye düşman olduğu gibi tarihimize, kimliğimize ve tüm değerlerimize düşmanca saldırmaya devam ediyor. O nedenle Şeyh Said Efendi'den ve mücadelesinden rahatsız olmalarına şaşırmıyoruz. Onların konumlandığı zeminin İslam düşmanlığı olduğunu çok iyi biliyoruz."  

"Ümmet şuuru ve İslam kardeşliğinden nasipsizler Şehid Şeyh Said Efendi’ye, Süleyman bin Halid’e, İyâz bin Ganem’e düşman olsa da biz her zaman aziz şehitlerimizi, ashab-ı kiramı ve mücahid öncülerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz."

denilen açıklamada,

"Onların yolunu sürdürdüğümüzü, davalarını bayraklaştırmak için azmettiğimizi ve onlarla gurur duyup gıpta ettiğimizi bu vesileyle bir kez daha vurguluyoruz.Belediye’nin bu cesur ve takdire şayan faaliyetlerini devam ettirmesini, ırkçılara aldırış etmeden Diyarbakır’ın İslami kimliği ile müsemma olmuş yeni projeler yapmasını diliyoruz. Diyarbakır halkı kendi asli değerlerine yönelik böyle değerli çalışmalara sonuna kadar destek verip her zaman sahip çıkmıştır. Kim bu halka gönülden hizmet edip sahip olduğu değerlere hürmet ederse, muhakkak ki halkın gönlünde hak ettiği yeri alacaktır."

ifadeleri kullanıldı.

(ilkha) 
 

Kaynak: Diyarbakır Söz