Silah tedarikçisi yakalandı

Suç örgütlerine silah temin eden ve 15 tabancayla yakalanan şüpheli tutuklandı.

Silah tedarikçisi yakalandı

DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır'da suç örgütlerine silah temin edenlere yönelik yürütülen soruşturmaların kapsamında, Y.T., yanında taşıdığı kutuda satışa hazır ve paketli, seri numarası da silinen 15 ruhsatsız tabanca ile yakalandı. Silahlar kriminal incelemeye gönderilirken, Y.T. tutuklandı.

SUÇ ÖRGÜTLERİNE SİLAH TEMİNİ

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte suç örgütlerine silah temin eden şüphelilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, Y.T.'nin yüklü miktarda silah satacağı bilgisine ulaşıldı. Tespit edilen ve sivil ekiplerden oluşan timler tarafından takibe alınan şüpheli Y.T., Bağlar ilçesinde durduruldu.

ŞÜPHE ÜZERİNE ORTAYA ÇIKTI

Şüphelinin üst aramasını yapan ekipler, yanında taşıdığı kutuyu da açtı. Kutuda satışa hazır paketlenen ve seri numaraları silinen 15 tabanca ile bu silahlara ait şarjörler ele geçirildi. Y.T., gözaltına alınırken, ele geçirilen tabancalar da kriminal incelemeye gönderildi.

Y.T., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz