Silahlar susmuyor!

Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı 21'inci gününe girerken, silahlar susmuyor. Dünkü çatışmalarda 4 güvenlik görevlisi yaralandı, İlçe havadan görüntülenirken, Silvan büyük bir faciayı kılpayı atlattı.

Silahlar susmuyor!

Sur ilçesinde "sokağa çıkma yasağı" 21'inci gününe girdi. Silah seslerinin susmadığı sürekli patlamaların yaşandığı Sur'a önceki gün askeri sevkiyat yapılmasıyla birlikte çatışmalar şiddetlendi. Sabah saatlerinden itibaren şiddetli çatışmalar yaşanan ilçede 2 polis ile iki asker toplam dört güvenlik görevlisi yaralandı. İlçede yaşananlar havadan görüntülenirken, Silvan ilçesi büyük bir faciadan kılpayı kurtuldu.

YASAK 21'İNCİ GÜNÜNDE

Merkez Sur İlçesi'nde barikatların kaldırılması, hendekleri kapatılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık günü alınan, 11 Aralık günü 17 saat ara verildikten sonra tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağının 21'inci gününde çatışmalar meydana geldi. İlçede operasyonlarını sürdüren 7'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı askerler, polis ve jandarma özel harekat timleri ile örgüt üyeleri arasında dün Hasırlı Mahallesi Yıkıkkaya Sokak üzerinde çatışmalar meydana geldi.

4 GÜVENLİK GÖREVLİSİ

Çatışmalarda el ve ayağına kurşun isabet eden 2 asker hafif yaralandı. Yaralı askerleri almaya giden ambulans, yoğun çatışma nedeniyle bölgeye giremedi. Güvenli bölgede bekletilen ambulanslar, çatışma durunca yaralı askerleri alıp Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırdı. Akşam saatlerinde ise iki polis memuru yaralandı.

ZIRHLI KEPÇEYE ROKETATARLI SALDIRI

Sur'daki hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılmasında polise ait zırhlı kepçeye PKK'lılar roketatarlı saldırı düzenledi. Saldırıda roketatar kepçenin önüne düşerek infilak etti. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, kepçede hafif hasar meydana geldiği öğrenildi. Sur'da PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonlarda bugün de silah ve patlama sesleri yükseldi.

SUR HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Öte yandan, Helikopterden basın mensuplarınca çekilen görüntülerde, PKK'lılar güvenlik güçlerine yönelik pusu hazırlığı ile havadan görüntü alınmasını engellemek için labirenti andıran cadde ve sokaklara astığı brandalar yer aldı. Kamera kayıtlarına, havadan görüntü alınmasını engellemek amacıylamilitanların yer yer ateş yakmaları da yansıdı.

Kazılan hendek ve kurulan barikatların dikkati çektiği görüntülerde, örgüt mensuplarınca ateşe verilen bazı binalardan dumanların yükselmesi de yer alıyor.  Öte yandan, Sur'daki patlama ve silah sesleri, Yenişehir ilçesi ile kentin diğer bölgelerinden de duyuluyor.

SİLVAN FACİADAN DÖNDÜ

Buarada, Silvan Batman karayolundaki menfeze mutfak tüpleri ile hazırlanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi  Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından, vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla her türlü tedbirin alındığı, çalışmalar kapsamında vatandaşların kullandığı karayollarında mayın ve el yapımı patlayıcı araması icra edildiği bildirildi.

ARAZİYE SÜRÜKLENDİ

Silvan-Batman karayolu Kumluk Mahallesi yol ayrımı mevkisinde mayın ve el yapımı patlayıcı araması icra eden birliklerin terör örgütü mensuplarınca menfeze yerleştirilen mutfak tüpleri ile hazırlanan el yapımı patlayıcının tespit edildiği belirtilen açıklamada, olay yerinin emniyetinin alınmasından sonra Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından patlayıcının imha edildiği ifade edildi.

Patlama sonucunda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

TAHRİBATI YÜKSEK BOMBA

"Patlayıcı, karayolunun zarar görmemesi, vatandaşlarımızın ulaşımının akmaması ve menfez üzerindeki yüksek gerilim elektrik hattının zarar görerek Silvan ilçesinde elektrik kesintisi yaşamaması amacıyla yol kenarında bulunan boş araziye sürüklenerek imha edildi. Böylece vatandaşlarımız ulaşım ve elektrik kesintisi yaşamamıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir."

115 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Öte yandan, AA muhabirinin,  PKK mensuplarına yönelik operasyonlara ilişkin güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 89, Silopi ilçesinde ise 9 örgüt üyesinin etkisiz hale getirildi. Cizre'de 1 kişi sağ yakalandı. Güvenlik güçleri, Mardin'in Dargeçit ilçesinde 10, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde de 7 militan etkisiz hale getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz