Görüş Bildir

Silvan Barajı İşsizliği bitirir

Aksoy, "Devletin bütün kararlılığıyla devam eden Silvan Baraj Projesi tamamlandığında 308 bin istihdam yaratacak"

Silvan Barajı İşsizliği bitirir

Mehmet Can TUNÇ

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy,  "Devletin bütün kararlılığıyla devam eden Silvan Baraj Projesi tamamlandığında 308 bin istihdam yaratacak." dedi.

Eğil ilçesi Taştan Mahallesi'nde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yürütülen "Ceviz Yetiştiriciliği Geliştirme Projesi" kapsamında yetiştiricilere fidan dağıtım töreni düzenlendi. Törene Vali Aksoy’un yanı sıra Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, Eğil Kaymakamı Sinan Aslan, Tarım İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Karacadağ Kalınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, TKDK İl Koordinatörü Hikmet Güneş, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı temsilcileri, çiftçiler ve muhtarlar katıldı.

ÇİFTÇİYE CEVİZ FİDANI

Tarım İl Müdürü Atalar, gerçekleştirdikleri bu projenin bedelinin 770 bin lira olduğunu belirterek 8 bin dekar badem ve 4 bin dekar ceviz dikim alanı olduğunu söyledi. Amaçlarının çiftçilerin refahını arttırmak olduğunu söyleyen Atalar bu projenin Diyarbakır’a hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Vali Aksoy ise, Diyarbakır'ın önemli bir tarım şehri olduğunu ve bu potansiyelin daha üst noktalara taşınması için ilgili kurumlarca önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

SİLVAN BARAJI

Türkiye'de son 10 yıl içerisinde tarım alanında çok önemli değişimler gerçekleştirildiğini vurgulayan Vali Aksoy, özellikle sulu tarıma geçilmesi ve tarımdan daha fazla gelir elde edilmesi için DSİ'nin sulama projelerini gerçekleştirdiğini kaydetti. Bunların bir kısmının tamamlandığı, bir kısmının ise yapımının sürdüğünü dile getiren Hüseyin Aksoy, şöyle konuştu:

İŞSİZLİĞİ BİTİRİR

"Yapılan çalışmalar arasında bulunan Silvan Barajı Projesi'nin önemli bir yeri var. Devletin bütün kararlılığıyla devam eden Silvan Baraj Projesi tamamlandığında 308 bin istihdam yaratacak. Bu projemiz tarımsal anlamda da önemli bir gelir getirisini de beraberinde taşımış olacak."

"Tarla üretiminin ötesinde meyveciliğe dönük olarak da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın yanı sıra GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının valiliğimiz ile imzalamış olduğu protokol çerçevesinde, ilimizdeki ceviz ve badem yetiştiriciliği konusunda da bir çalışma başlattık" diyen Vali Aksoy şunları söyledi.

Çiftçilerimize fidan dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bunların yetiştirilmesi ve üretime kazandırılması adına örnek bir çalışmayı bugün köyümüzde gerçekleştiriyoruz. 12 ilçemizde bu projenin çalışması devam edecek.  Amacımız bölgedeki tarımsal üretimin daha iyi bir noktaya taşınması ve üreticimizin daha fazla bir gelire sahip olmasıdır. Burada emeği geçen GAP İdaresi Başkanımıza ve buradaki işleri takip ederek buraya kadar taşınmasına katkısı olan başta Tarım İl Müdürümüz olmak üzere tarım çalışanlarımıza, iş birliği yapan köy muhtarlarımıza, çiftçilerimize, üreticilerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından Vali Aksoy tarafından çiftçilere ceviz fidanı dağıtıldı. Vali Aksoy tarafından ceviz fidanı dikildikten sonra toplu fotoğraf çekilmesiyle program sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi