Silvan ve Bismil’deki okullarda yaralar sarılıyor

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, Bismil ve Silvan ilçelerinde terör olayları nedeniyle hasar gören okullarda incelemelerde bulunarak hasar tespiti yaptı.

Silvan ve Bismil’deki okullarda yaralar sarılıyor

Silvan ve Bismil ilçesindeki bazı okullar terör örgütü PKK tarafından mesken haline getirilerek kullanılmış ve ardından güvenlik güçleriyle çıkan çatışmalarda zarar görmüştü. Zarar gören okullar Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata ve müdür yardımcısı Metin Direk tarafından ziyaret edilerek incelemeler yapıldı. Zarar gören okullarda inceleme yapan Hurata ve beraberindeki heyet, okulların biran önce eski haline getirilmesi için hasar tespiti yaptı.

“HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI HIZLA SÜRÜYOR”

Yapılan incelemelerin ve görüşmelerin ardından açıklama yapan Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, Silvan ilçesinde üzücü olayların yaşadığını belirterek, bu olayların en çok etkilediği alanların başında da eğitim-öğretimin geldiğini söyledi. Hurata, “Çocuklarımız bir süre okullarından ayrı kaldılar. Okulların büyük hasar almalarına rağmen öğrencilerimiz yılmadan eğitim-öğretime devam etmeye çalışıyorlar. Hasar gören okullarımızı tek tek gezerek gerekli incelemeleri başlattık. İvedi bir şekilde hasar tespit çalışmalarını tamamlayarak onarım çalışmalarına başlayacağız. Temennimiz bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması ve çocuklarımızın eğitim-öğretimlerini aksatmayacak şekilde devam etmelerini sağlamaktır” dedi.

“ÖĞRENCİLERE TELAFİ EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENECEK”

Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geçen Hurata, ilçedeki eğitim-öğretim çalışmaları hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ensari’den bilgi aldı. Burada konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ensari, çatışmalardan dolayı kapanan okullarda eğitime kalındığı yerden devam edildiğini söyledi. Ensari, “Son olaylardan dolayı yaklaşık 8 bin öğrencimiz okullarına devam edemediler. Bu yüzden derslerinde geri kalan öğrencilerimiz için kaymakamlığımızın da destekleriyle telafi eğitim programı hazırladık. Öğrencilerimizin sınavlara hazırlanması için hafta sonları ilçe genelindeki okulları eğitim-öğretime açacağız. Bin 500 civarında öğretmenimiz hafta sonu ek derslerle öğrencilerimizin derslerindeki telafilerini sağlayacak” diye konuştu.

İncelemelerin ardından Hurata ve beraberindekiler ilçeden ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz