Görüş Bildir

Silvan’da bir polis memuru yaralandı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyon devam ediyor.

Silvan’da bir polis memuru yaralandı

Tekel, Konak ve Mescit mahallelerindeki bazı cadde ve sokaklarda kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, bölgenin teröristlerden arındırılması için 6 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

Kazılan hendekleri kapatmaya, kurulan barikatları kaldırmaya çalışan güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldıran teröristlerle zaman zaman sıcak çatışmalar yaşanıyor.

Operasyon, sivillerin zarar görmemesi için titizlikle yürütülüyor.

İŞ MAKİNESİNİ KULLANAN POLİS MEMURU YARALANDI

Eski Bitlis Caddesi'nde kurulan barikatı kaldırmaya çalışan emniyet ekiplerine PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda, kullandığı iş makinesine roketatar mermisi isabet eden polis memuru yaralandı.

112 Acil Servis ekibince kaldırıldığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan polis memurunun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Teröristlerin hendeklere tuzakladığı el yapımı patlayıcılar, sivillerin zarar görmemesi için kontrollü şekilde imha ediliyor.

Bu arada üç mahalledeki birçok ev ve iş yeri, teröristlerin açtıkları ateş ve roketatarlı saldırıları sonucu tahrip oldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi