Silvan'da Öğretmene Darp İddiası

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Bayrambaşı beldesi Babakaya köyünde görev yapan bir öğretmenin öğrenci velileri tarafından darp edildiği iddia edildi.

Silvan'da Öğretmene Darp İddiası

Silvan ilçesine bağlı Yukarı Babakaya köyünde görev yapan 3 öğretmenin köylüler tarafından darp edildiği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Bayrambaşı beldesi Yukarı Babakaya köyünde görev yapan 3 öğretmen ile köylüler arasında öğrenci servisleri konusunda çıkan tartışma kavgaya dönüştü.

Kavgada darp edilen 3 öğretmen, Silvan Devlet Hastanesi'ne giderken, öğretmenlerden Cuma Tayar'a 1 hafta iş göremez raporu verildi.

Olaya karıştıkları iddiasıyla 7 köylü gözaltına alındı. Köylüler, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Öğretmen Tayar, daha önce de muhtar tarafından tehdit edildiklerini, durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdiklerini ancak yetkililerin konuya ilişkin gerekli hassasiyeti göstermediğini savundu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Eğitim-Bir Sen'den açıklama

Eğitim-Bir Sen Silvan Şubesi, Bayrambaşı beldesinin Yukarı Babakaya köyünde görev yapan öğretmen Cuma Tayar'a bir grup veli tarafından uygulanan şiddeti kınadı.

Şubeden yapılan açıklamada, çocuklarının yağmurda ıslandığı gerekçesiyle öğrenci velileri tarafından öğretmen Tayar'ın, darp edilmesinin eğitimciler olarak kabul edilemez olduğu belirtildi.

Tayar'a darp nedeniyle 1 hafta iş göremez raporu verildiği kaydedilen açıklamada, şunlara yer verildi:

''Tayar'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor. Bu ve benzeri basit gerekçelerle öğretmenlere sorgusuz sualsiz sözlü ve fiili saldırılarda bulunanlar, öğretmenlerin çalışma azmini kırmaktadırlar. Son dönemlerde basın ve medya aracılığıyla kamuoyunu öğretmenlerin aleyhinde kışkırtan yetkilileri de bu vesileyle sağduyulu olmaya davet ediyoruz.''

Kaynak: Diyarbakır Söz