Silvan'da PKK Avı!

Silvan'ın 16 köyündeki sokağa çıkma yasağı devam ederken, sürdürülen PKK avında sıcak temas sağlandı. İki örgüt üyesi etkisiz hale getirilirke, çok sayıda muhimmat bulundu. PKK'nın gençlik yapılanmasından 6 kişi tutuklandı.

Silvan'da PKK Avı!

Silvan ilçesine bağlı 16 köyde önceki ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, ev aramaları ile kırsaldaki PKK'lılara yönelik operasyonlar da sürüyor. Sıcak temas sağlanan örgüt üyelerinden ikisi etkisiz hale getirilirken, çok sayıda silah ve mühimmat ile yaşam malzemesi ele geçirildi.

Önceki gün, Silvan ilçesine bağlı 16 köye giriş-çıtışların Valilik tarafından yasaklanmasının ardından yürütülen operasyon kesintisiz sürüyor. Hava destekli operasyon bölgesine sürekli takviye birlikleri sevk edilirken, dünkü çatışmada iki örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER

Operasyonda ayrıca, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 1 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği ve 47 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 1 adet tabanca ve 2 adet boş tabanca şarjörü, 1 adet pompalı av tüfeği ve 1 adet pompalı av tüfeği Şarjörü, 1 adet roketatar, 5 adet roketatar mühimmatı, 60 adet M-16 piyade tüfeği fişeği, 1 adet gece görüşü gözlüğü, 1 adet büyük telsiz ve 1 adet küçük telsiz, 2 adet el dürbünü, 9 adet dinamit lokumu, 7 adet TNT kalıbı ve 270 kg. amonyum nitrat, 2 adet büyük tüp ve 2 adet el yapımı patlayıcı malzemesi, 1 adet yangın söndürme tüpü (2 kg.), 1130 metre kablo ve 19 adet akü, 1 adet rüzgar ölçer, 7 adet sırt çantası, 5 adet plaka (3'ü resmi) ele geçirildi. Öte yandan, operasyonlar kapsamında, 17 kişi terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

6 YDG-H ÜYESİ TUTUKLANDI

PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 21 kişiden 6’sı tutuklandı.  Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, “PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H içerisinde faaliyet yürüten şahısların ilimizde gerçekleştirmiş oldukları molotofkokteylli, havai fişekli, el yapımı parça ve basınç etkili patlayıcılı, taşlı, silahlı saldırı, yol kapama, sözde uyuşturucu ve kumar operasyonu adı altında vatandaşların iş yeri ve üstlerinin arandığı sözde uygulamalara katılan şahıslara yönelik 1 Temmuz’da gerçekleştirilen birinci dalga operasyonda 12 şahıs yakalanarak, gözaltına alınmıştır. 6 şahıs tutuklanmış, 6 şahıs adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır. Aynı dosya kapsamında düzenlenen ikinci dalga operasyonda ise 9 şahıs yakalanmış, şahıslar ifade alma işlemleri sonrasında adli makamlara intikal ettirilecektir” denildi.

KÜPELİ BÖLGESİNDE OPERASYON

Küpeli ve Kilise dağlarında PKK'ya büyük operasyon

ŞIRNAK yakınlarında bulunan Küpeli dağında PKK'lı teröristlere yönelik 3 gün önce başlatılan hava destekli operasyonlar, sürüyor. Tespit edilen PKK hedefleri havadan Kobra helikopterler ateş altına alınırken, Sikorsky helikopterle de özel eğitimli birlikler hakim tepelere indiriliyor.

Şırnak merkezde bulunan 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterler, bölgedeki hakim tepelere özel eğitimli timler indirirken, Kobra helikopterler de kaçmaya çalışan teröristlerin bulunduğu alanları ateş altına aldı.

KASRİK BOĞAZI BÖLGESİNDE

Şırnak ile Cizre arasında bulunan Kasrik Boğazı'ndan patlama sesleri duyulurken, Cizre ilçe merkezinde de askeri hareketlilik yaşanıyor. Bölgeye karadan da zırhlı araçlarla askerler sevk ediliyor. Akçay Tugay Komutanlığı'na bağlı askerler ve bölgeyi çok iyi bilen köy korucularının yürüttüğü operasyonlarda, bombalanan dağlık alanlardan dumanlar yükseliyor. Operasyon nedeniyle başlayan hava ve kara hareketliliği devam ediyor.

ASKERİ KONVOYA MAYINLI SALDIRI

Hakkari-Çukurca karayolunun Narlı Köyü mevkiinde saat 17.00 sarılarında askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lılar, önceden yola döşedikleri mayın infilak ettirdi. Patlamanın konvoyun geçtikten sonra olması nedeniyle can kaybı ve yaralanan olmadı. Bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz