Silvan’da yasak ve çatışmalar devam ediyor

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı devam ederken, PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensuplarının cadde ve sokaklara açtığı hendekleri kapatan güvenlik güçlerine YDG-H üyeleri ateş açtı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle ilçede yer yer çatışma çıkarken, çeşitli semtlerden silah sesleri duyuldu.

Silvan’da yasak ve çatışmalar devam ediyor

Silvan Kaymakamlığı tarafından dün sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Silvan'da başlayan operasyonlarla birlikte dün gün boyu aralıklarla süren ancak gece duran silah sesleri, bugün öğleye doğru yeniden başladı. İlçenin Tekel, Mescit, Konak ve Feridün mahallelerinde YDG- H'lilerin cadde ve sokaklara kazdığı hendekleri kapatma, barikatları kaldırma operasyonu yapan polis ekiplerine, PKK'lılar yuvalandıkları yerlerden ateş açmaya başladı.

Zırhlı araçların desteğiyle operasyonu sürdüren güvenlik güçleriyle YDG-H üyeleri arasında ilçenin bir çok noktasında çatışma çıktı. Silah sesleri çeşitli mahallelerden yankılanırken, sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede halk evlerine olayların bitmesini bekledi.

Bu arada HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan, Sibel Yiğitalp ile Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in de bulunduğu gruplar Diyarbakır ve Batman'dan Silvan'a geldi. Ancak güvenlik güçleri HDP ve DBP'lilerin ilçeye girişine izin vermedi. Bu gelişme üzerine HDP ve DBP'liler ilçe girişinde beklemeye başladı.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz